Skocz do zawartości

Zraszanie Dzbanecznikow

karoca26

Rekomendowane odpowiedzi

Moje się bardzo pieknie rozwijają bez jakiegokolwiek zraszania jesli ich tylko podlac nie zapomnę :)

Masz higrometr? Przeprowadź test. Ja sprawdzałam sama, po 10 minutach wilgotnośc jest taka sama jak była przed zraszaniem.

Odnośnik do odpowiedzi

Bez komentarza.... nie wie co to higrometr, to jest takie cos jak termometr, tyle że mierzy wilgotność powierza. Dostać możesz w sklepach po nazwą "wszystko po 4 zł" ale takie badziewia, lub do jakieś gdzie są termometry, wydaje mi sie higrometr tez się znajdzie.

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się komuś dogryza to wypadałoby nie robić rażących błędów ortograficznych to raz.

Dwa higrometr jest duzo mniej popularnym urzadzeniem niz termometr, we wszystko za 5 zł ja bym nawet nie szukała. Na pewno są w Obi i tego typu sklepach, i zoogogicznych tam gdzie jest choc troche terrarystyki.

Odnośnik do odpowiedzi

Bez komentarza.... nie wie co to higrometr, to jest takie cos jak termometr, tyle że mierzy wilgotność powierza. Dostać możesz w sklepach po nazwą "wszystko po 4 zł" ale takie badziewia, lub do jakieś gdzie są termometry, wydaje mi sie higrometr tez się znajdzie.

Toć sie wiedza popisales...

Osobiscie szukalbym tez tego urzadzenia w sklepie z artykulami gospodarczymi (garnkami, patelniami i takimi rzeczami) tam powinno byc takie cudenko.

Odbiegajac od tematu, to karoca26, tez mogles poszukac na forum tej informacji...

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób test - wyjmij higrometr z terra, zobacz czy spada mu wilgotność a następnie owiń higrometr mokrym ręcznikiem - po 30 minutach powinien wskazywać 100% wilgotności.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak najbardziej możliwe. U mnie nad ranem przy oknie wilgotność sięga 100% o tej porze roku - szyby zaparowane i woda aż ścieka :/ Szyba jest zimna i to dlatego, im zimniej tym próg wilgotności 100% się obniża (na przykład latem mam około 30-40%).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.