karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Witam. Moje pytanie jest takie: czy oplaca sie zraszac dzbaneczniki? Slyszalem rozne opinie i nie wiem czy mam moje zraszac. Jedni mowia ze nic nie daje, drudzy zas ze piekne sie rozwijaja.. To nie wiem w koncu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Moje się bardzo pieknie rozwijają bez jakiegokolwiek zraszania jesli ich tylko podlac nie zapomnę Masz higrometr? Przeprowadź test. Ja sprawdzałam sama, po 10 minutach wilgotnośc jest taka sama jak była przed zraszaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Nie mam higrometra, pierwszy raz o czyms takim slysze Ale dzieki. GDzie mozna go dostac? To tez bym sprawdzil. ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Bez komentarza.... nie wie co to higrometr, to jest takie cos jak termometr, tyle że mierzy wilgotność powierza. Dostać możesz w sklepach po nazwą "wszystko po 4 zł" ale takie badziewia, lub do jakieś gdzie są termometry, wydaje mi sie higrometr tez się znajdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Bados, nie kazdy jest inteligentny i wie wszystko od razu... Jak sie czegos nie wie to sie pytaa.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Jak się komuś dogryza to wypadałoby nie robić rażących błędów ortograficznych to raz. Dwa higrometr jest duzo mniej popularnym urzadzeniem niz termometr, we wszystko za 5 zł ja bym nawet nie szukała. Na pewno są w Obi i tego typu sklepach, i zoogogicznych tam gdzie jest choc troche terrarystyki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Obi ani zadnego tego typu sklepu w miescie nie mam, najwyzej co Carrefour (chyba dobrze napisalem ;p), ale sklepy zoologiczne sa, wiec popatrze. Dzieki za rade. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Bez komentarza.... nie wie co to higrometr, to jest takie cos jak termometr, tyle że mierzy wilgotność powierza. Dostać możesz w sklepach po nazwą "wszystko po 4 zł" ale takie badziewia, lub do jakieś gdzie są termometry, wydaje mi sie higrometr tez się znajdzie. Toć sie wiedza popisales... Osobiscie szukalbym tez tego urzadzenia w sklepie z artykulami gospodarczymi (garnkami, patelniami i takimi rzeczami) tam powinno byc takie cudenko. Odbiegajac od tematu, to karoca26, tez mogles poszukac na forum tej informacji... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Czy jest to możliwe że wilgotność przed i po zraszaniu jest taka sama ? Pytam się bo kupiłem ostatnio na allegro higrometr exo terra i cały czas pokazuje 88 % raz zeszło na 87 %, czy jest on zepsuty ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Zrób test - wyjmij higrometr z terra, zobacz czy spada mu wilgotność a następnie owiń higrometr mokrym ręcznikiem - po 30 minutach powinien wskazywać 100% wilgotności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Na razie wyciągnąłem go z terra i wyszedłem na 2 h. Po powrocie wskazuje mi 70 % . Czy jest to możliwe aby w domu była taka wilgotność ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Teoretycznie tak, zwłaszcza jesli jest mokry dzień. Jak nie suszysz nic na kaloryferze to sprobuj jeszcze z kaloryferem, gdy jest ciepły wilgotnośc powinna byc bardzo niewielka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Tak, jak najbardziej możliwe. U mnie nad ranem przy oknie wilgotność sięga 100% o tej porze roku - szyby zaparowane i woda aż ścieka :/ Szyba jest zimna i to dlatego, im zimniej tym próg wilgotności 100% się obniża (na przykład latem mam około 30-40%). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 teraz zrobiłem test. Pierw umieściłem czujnik na grzejniku i wilgotność spadła do 16 % a potem włożyłem do terra i obecnie wilgotność wynosi 81 % Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 No to działa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi