karoca26 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Witam. Ten problem polega na tym, ze juz ktoras roslina z kolei mi pada, przed tym zimowaniem ;/ Ahhh... A wiec, roslina mial sie dobrze wytwarzala pulapki, przed wczoraj byla w dobrym stanie. Wczoraj cos zaczela usychac, nie ruszalem jej bo pomyslalem ze wypusci nowe. Jednak nic nie wypuszczala, tylko cala uschla. Postanowilem zobaczyc bulwe. Gdy ja wyjalem bylem w szoku, poniewaz w ogole nie miala korzeni i bulwa zaczela czerniec. Moglby mi ktos wyjasnic dlaczego tak sie stalo, ze korzeni nie ma? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Najpierw opisz warunki: jak czesto podlewales, temp, oswietlenie, w jakim miejsci stala. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Podlewam co 2-3 dni, zalezy jak szybko woda wyschnie. Temperatura to taka jak w pokoju czyli 25*C. Stoi pod swietlowka 13W (na razie tylko taka moge miec) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 nie wiem gdzie kupiłeś, ale moje pirwsze móchołówki ginęły, ponieważ miały złe podłoże... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Jeśli zaczeła zimować to za czesto podlewałeś, raz na 1-2 tygodnia starczy. Ale przyczyna pewnie inna za dużo wody za mało światła. Nie wspomne o temp. za wysoka zeby zimowac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A czy to czasem nie przelanie? Liście żółkły a potem czerniały? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Tak liscie zolkly a potem czernialy, a niektore zielone od razu uschly. Wlasnie do zimowania mam je zamiar przenosic... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi