Skocz do zawartości

Sprzedaż Roślin

iveco_60

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli rośliny są uprawiane w mieszkaniu lub w ogrodzie przy domu na niewielką skalę a ogólne przychody z tytułu sprzedaży roślin nie przekraczają pewnej sumy (wydaje mi sie ze jest to 1000zł ale musisz sobie poszukac i sprawdzic) na okres czasu X (nie pamietam ale chyba dotyczy okresu roku) to wtedy można sprzedawać. Nie wiem jak to jest w przypadku wsółpracy z innymi firmami. Ja takie cos czytałem z rok temu wiec nie jestem sam pewny czy dobrze napisalem. Możecie mnie sprawdzić i poprawić.

P.S Jedyne czego jestem pewny na 100% to tego ,że nie ma różnicy pomiędzy sprzedażą roślin i sprzedażą nasion.

Odnośnik do odpowiedzi

ŻADEN sklep nie kupi ci rosliny jesli nie wystawisz im faktury ( nie pytaj sie dlaczego bo to oczywiste ) do tego musisz mieć wpisane odpowiednie PKD w działalności gospodarczej. Innymi słowy nie myśl o tym bo i tak nie dasz rady tego zrobić. Nie wspomne że na kwiaty jest chyba 7 lub 3 % vat ... nie bierzcie sie ludzie za coś co zwiazane jest ze sprzedazą i firmami skoro nie macie o tym pojecia bo dostać kare to prosta sprawa nie wspomne o tym ze musialbys i tak doprowadzic podatek dochodowy .... szkoda gadac zapomnijcie o tym temacie

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy na allegro jest mniej pracy jak pomyśle żeby non stop pakować i martwić się czy jest wszystko ok., a tutaj podchodzę do kwiaciarni i obrazu np. 30 capensisów po 3zł i tak wystarczy że przejdę sie po całym mieście i już kasa jest :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.