krzsmi11 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Nadszedł czas aby pokazać niektóre z moich owadożerów. Fotki niestety nie są rewelacyjne. Zapraszam do oglądania PS. Tak wiem, że na zdjęciach jest widoczna pleśń. Prowadzę z nią walkę od samego początku jednak ona nie daje za wygraną. Mój "owadożerny" regał Sezon na gemmae rozpoczęty. D. pulchella x nitidula D. spec "Ayuen Tepui" (Przynajmniej pod taką nazwą sprzedają to w Czplants) Otrzymane od Alberciarza jako d. esmeraldae "Cerro Duida" , jednak myślę, że jest to raczej d. capillaris. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co to może być to pisać. Wstawie to jeszcze na CPUK do id. Zidentyfikowane na CPUK przez min. A. Fleischmanna jako d. capillaris! D. sp. "Pretty Rosette" D. Aliciae D. Dielsiana Nie mam pomysłu co to może być??Jakieś sugestie? D. Sessilifolia D. Felix "Tuku Muruku" D. Felix "Tuku Muruku" 2 D. Venusta Otrzymane jako D. Capillaris North of Citronelle...jednak mam wątpliwości co do tego. Wygląda jak D. Spatulata, taki sam pęd kwaitowy, taki sam kwiat...Napewno D. Spatulata. Nie ma co do tego wątpliwości. Ludzi którzy sprzedają to jako D. Capillaris prosze o nie wprowadzanie innych w błąd... P. "Tina" P. Gigantea P. Laueana P. Cyclosecta - nie wiem czemu ale ostatnio liście zaczęły jej rosnąć do góry. Może to znak, że chce odpocząć? P. Esseriana P. "Weser" P. Agnata x Moctezumae sp. Japan P. Gracilis x Moctezumae P. Moranensis Edytowane 2 Lutego 2009 przez krzsmi11 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Bardzo ładne roslinki Powodzenia w hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No ładnie naprawde piękne rośliny, sam mam podobny regał na owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No roslinki bardzo ladne Pozdrawiam i zycze udanej hodowli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsmi11 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 (edytowane) Mały update. Niestety fotki znów są słabej jakości za co przepraszam. D. Aliciae Kwiat D. sp. "Pretty Rossette" Kwiat D. Venusta Kwiat D. Dielsiana P. Laueana w zimowej rozetce P. Cyclosecta w zimowej rozetce P. Esseriana w zimowej rozetce P. Gracilis x Emarginata Edytowane 2 Lutego 2009 przez krzsmi11 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsmi11 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Kolejny update. D. roseana P. Gracilis x Moctezumae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Świetne rośliny, sukcesów w hodowli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Jestem pod wrażeniem d roseany, pięknie się komponuje z mchem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsmi11 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Dzięki za pozytywne komentarze. Szczerze mówiąc to mech jest teraz moim głównym zmartwieniem, tzn jego nadmiar, naprawdę ciężko jest się go pozbyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crewlers Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ooo...Roseana pięęękna!! PS.Czy czasem w niektórych doniczkach nie rozwija Ci się peśń? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsmi11 Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Tak, rzeczywiście miałem problem z pleśnią ale na szczęście to już przeszłość i teraz jest wszystko w porządku a rośliny cały czas rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi