karoca26 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Pare miesiecy temu okolo 2,5 wsadzilem w ziemie ped capensisa. W ostatnim tygodniu na koncu pedu wyrosla roslinka, a ped byl wsadzony w ziemie inaczej niz powinno sie to robic... I teraz jeszcze z dolu tego pedu wyrastaja inne roslinki. Tylko szkoda ze to capensis a nie jakas lepsza A i moze tylko koncowka pedu zczerniala Edytowane 6 Listopada 2008 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Dlaczego nie powinno ?? Normalnie można rozmnożyć rośliny z pędu tylko znacznie trudniej jest niż z liścia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Tak ale o to chodzi, ze powinno sie zakopywac dwie koncowki pedu w torfie. A ja wsadzilem ze ped stal pionowo (jak widac na zdjeciu), nie przejmowalem sie nim i tu nagle wyroslo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 mozesz polozyc na ziemi nie zakopując i i tak beda nowe roliny ... capensis nawet z korzenia po wyschnietej roslinie odbije .. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No, no, ciekawe, choduj tego capensisa na tym pędzie, jak przeżyje to będzie nietypowe:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 To fajnie ze nietypowe bedzie, ale szkoda ze to nie jakas rzadsza rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laczu Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 ee tam nietypowe ;P ja takim sposobem uzyskałem kilkanaście (parenaście=nie ma takiego słowa) roslinek które później sprzedałem ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 choduj Kto to poprawił na "CH"? Hoduj, hodowla, hodowca... EDIT: Ja. To nie było poprawione tylko zakreślenie błędu... Ja tylko na czerwono wybarwiam słowa błędnie napisane. Niech sobie poprawiają autorzy postów jeśli im jest wstyd ,że mają na czerwono w postach. Pozdrawiam, P.K. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi