sativ Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Tworzę nowe terra dla dzbanków i helek i poszukuję ładnych roślin wiszących o drobnych liściach i kompatybilnych z wysoką wilgotnością Drobne listki, wiszące bądź pnące sie w górę małe lianki które ładnie udekorują np. tylnią sciankę terra. Jeśli macie również inne typy roślin nieowadozernych które ładnie ozdobią terrarium bede wdzieczny za wskazówki Terrarium 40x80x50 Tylnia scianka: http://www.allegro.pl/item491728227_tlo_st...o_akwarium.html Fajnie by było puścić tam parę gatunków ozdobnych, bedą tam również wkomponowane dzbanki. Przyda sie również pare kepek jakiś traw? powszczepianych w tło. Dodatkowo planowany jest stawek gdzie ma być umieszczony fogger- jak wygląda sprawa z rozpprowadzaniem pary wodnej po terra? Myślałem zeby umieścić go wyżej- może jakies inne pomysły?? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Według mnie, fogger jest lepiej umieścić wyżej niż niżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Tylko ze woda musi jakos wracać do foggera, ewentualnie musi być stale dostarczana. Kompatybilne z wysoką wilgotnoscią bedą na pewno wszystkie rośliny zarodnikowe - mchy i paprocie, niektóre paprotki pasują do twojego opisu, niestety nie poszukam teraz co to było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Możesz wstawić oplątwy(tilladensie), jest taka przynajmniej jedna szara opadająca w dół jaką potrzebujesz. Tylko ona mi akurat padła :-) jak wpadła do akwarium a mnie nie było, więc nie wiem jak z traktowaniem. -Tillandsia usneoides. Jest jeszcze druga opadająca w dół. Nie przyszła mi taka jak na zdjęciach w czplants tylko raczej mikra, więc nie polecam z tego źródła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi