Rehderi Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Moja nidiformis wytworzyła cos takiego jakby cos osłaniała co to może być? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 może to kwiat albo zmutowany liść ??? BTW mam pytanie co do nidiformis - jak często obumiera po zakwitnięciu i czy da sie ją rozmnożyć z liścia ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2006 Ja nie próbowałem rozmnażać z liścia ale pewnie można. Kwiatu nigdy nie dopusciłem do zakwitniecia a były już 3 pędy kwiatowe. Wole nie ryzykowac ale jak uda sie jakoś rozmnozyc na pewno obejrze kwiaty:). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 To co masz na zdjęciu, to pewnie jakąś dziwna mutacja. Proponowałbym to usunąć, bo może przeszkadzać wzrastać nowym listkom. Co do kwitnięcia i rozmnażania. Zwykle D. nidiformis bardzo marnieje po zakwitnięciu i często pada, ale wytwarza dużo nasionek. Oczywiście można ją rozmnażać z liścia, ale po co jak można z nasion. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Ja na twoim miejscu bym to usunął :!: :!: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi