Skocz do zawartości

N. Eymae

maklerw

Rekomendowane odpowiedzi

Palaudarium 1m wysokości okazało się za niskie ale dopiero na tej wysokości zaczeły się tworzyć górne dzbanki :D na chwile obecną jeszcze nie wykształcił się pierwszy ale myśle, że może to kogoś zainteresować.

P1020294.JPG

P1020297.JPG

P1020296.JPG

P1020295.JPG

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano (edytowane)

Zawsze myślałem, że dzbanki pośrednie i górne są małe a na pewno zdecydowanie mniejsze od tych niskich (właściwych). Nigdzie nie widziałem zdjęć które dały by obraz wielkości dzbanków i ku mojemu zdziwieniu różnica przymajmniej jeśli chodzi o dzbanki pośrednie jest niewielka :).

P1020313.JPG P1020314.JPG P1020315.JPG

Edytowane przez maklerw
Odnośnik do odpowiedzi

Ten lep na muchy za dzbankiem, to jako wabik służy? :D I Sprawdza się?

Nie to srodek na ziemiorki :) mam na nie 3 sposoby :

- lep na muchy

- male pajaki

- tlustosze

Wszystkie bardzo dobrze sie sprawdzaja a najlepiej jednak pajaki !!

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Pewnie temat już nudny :D ale pokaże wam coś jeszcze :D 4 pośrednie gotowe .... jest to najbardziej wdzieczna roślina w mojej kolekcji nie mam serca zmienić jej warunków z obawy na utrate dzbanków, a obecnia ma ich około 20. Jak też widać na przykładzie, roślina prawie nie traci liści :) wiem już jak to osiągnąć :D ale to sekret żebyście nie mieli ładniejszych dzbanków odemnie :P Pozatym mam zamiar po pojawieniu się dzbanków górnych wystawić ja na zagranicznym forum do konkursu :D

thumb_P1020339.JPG thumb_P1020340.JPG thumb_P1020341.JPG

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanki rewelacja. A co do tej tajemnicy - widzę, że chyba cały czas swoi w wodzie ;)

Poza tym roślina jest tak duża, że sama sobie stworzyła w terrarium najlepszy mikroklimat ;)

Jeśli myślimy o tym samym dzbanecznikowym forum, to niestety, ale tam zdjęcia wstawiają tez profesjonalni hodowcy jak BE czy Leilani, więc o wygraną niezmiernie ciężko.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanki rewelacja. A co do tej tajemnicy - widzę, że chyba cały czas swoi w wodzie ;)

Poza tym roślina jest tak duża, że sama sobie stworzyła w terrarium najlepszy mikroklimat ;)

Jeśli myślimy o tym samym dzbanecznikowym forum, to niestety, ale tam zdjęcia wstawiają tez profesjonalni hodowcy jak BE czy Leilani, więc o wygraną niezmiernie ciężko.

Myślimy o tym samym ale być tam zauważonym to i tak już wyróżnienie :D

stoi w wodzie ale odrobine jednak nie to jest tajemnica :) dodam ze roslina jest w doniczce o srednicy 13 cm !! :D

Edytowane przez maklerw
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Choc roślina piękna to musze przyznac że raczej nie doczekam sie gornych dzbankow bo ich nie bedzie ... dlaczego a to dlatego, że Wistuba jak i BE maja rosliny z nasion i okazuje sie ze nawet jesli to byly zbierane z n. eymae to wszystko jest bardziej lub mniej krzyzowka z maxima ... wiec chyba czas zmienic nazwe tematu ;( porazka !!!!!!

Swoja droga to widac jak bardzo mozna sie przejechac kupujac rosliny z invitro jak i nowosci. Tak na prawde tylko rosliny z odkladow lub uciete moga byc uznane za prawdziwe. I jeszcze raz choc roslina piekna to dla mnie osobiscie okazala sie wielka ogromna porazka i rozczarowaniem.

Na koniec podziekowania dla Twargor ktory zwrocil mi na to wszystko uwage ;(

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.