maklerw Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Palaudarium 1m wysokości okazało się za niskie ale dopiero na tej wysokości zaczeły się tworzyć górne dzbanki na chwile obecną jeszcze nie wykształcił się pierwszy ale myśle, że może to kogoś zainteresować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Jednak to był fałszywy alarm. To dopiero dzbanki pośrednie ... więc wciąż czekam na prawdziwe górne dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Mimo wszystko bardzo ładny dzbanek się szykuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Coś pięknego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) Zawsze myślałem, że dzbanki pośrednie i górne są małe a na pewno zdecydowanie mniejsze od tych niskich (właściwych). Nigdzie nie widziałem zdjęć które dały by obraz wielkości dzbanków i ku mojemu zdziwieniu różnica przymajmniej jeśli chodzi o dzbanki pośrednie jest niewielka . Edytowane 7 Maja 2011 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Ten lep na muchy za dzbankiem, to jako wabik służy? I Sprawdza się? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Ten lep na muchy za dzbankiem, to jako wabik służy? I Sprawdza się? Nie to srodek na ziemiorki mam na nie 3 sposoby : - lep na muchy - male pajaki - tlustosze Wszystkie bardzo dobrze sie sprawdzaja a najlepiej jednak pajaki !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Pewnie temat już nudny ale pokaże wam coś jeszcze 4 pośrednie gotowe .... jest to najbardziej wdzieczna roślina w mojej kolekcji nie mam serca zmienić jej warunków z obawy na utrate dzbanków, a obecnia ma ich około 20. Jak też widać na przykładzie, roślina prawie nie traci liści wiem już jak to osiągnąć ale to sekret żebyście nie mieli ładniejszych dzbanków odemnie Pozatym mam zamiar po pojawieniu się dzbanków górnych wystawić ja na zagranicznym forum do konkursu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Ty to jednak lubisz wkurzać ludzi rewelacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Dzbanki rewelacja. A co do tej tajemnicy - widzę, że chyba cały czas swoi w wodzie Poza tym roślina jest tak duża, że sama sobie stworzyła w terrarium najlepszy mikroklimat Jeśli myślimy o tym samym dzbanecznikowym forum, to niestety, ale tam zdjęcia wstawiają tez profesjonalni hodowcy jak BE czy Leilani, więc o wygraną niezmiernie ciężko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Dzbanki rewelacja. A co do tej tajemnicy - widzę, że chyba cały czas swoi w wodzie Poza tym roślina jest tak duża, że sama sobie stworzyła w terrarium najlepszy mikroklimat Jeśli myślimy o tym samym dzbanecznikowym forum, to niestety, ale tam zdjęcia wstawiają tez profesjonalni hodowcy jak BE czy Leilani, więc o wygraną niezmiernie ciężko. Myślimy o tym samym ale być tam zauważonym to i tak już wyróżnienie stoi w wodzie ale odrobine jednak nie to jest tajemnica dodam ze roslina jest w doniczce o srednicy 13 cm !! Edytowane 3 Czerwca 2011 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 zabiłbym za takie dzbanki :boks: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Istne cudo, ale gdybym tak zobaczył te dzbanki pośrednie nie wiedząc co to jest, to nie postawiłbym na N. eymae. Roślina naprawdę robi wrażenie, a co do tej tajemnicy to się nie bój, jeszcze się kiedyś przez przypadek wygadasz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Nie ogarniam tego krzaka Rewela Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Choc roślina piękna to musze przyznac że raczej nie doczekam sie gornych dzbankow bo ich nie bedzie ... dlaczego a to dlatego, że Wistuba jak i BE maja rosliny z nasion i okazuje sie ze nawet jesli to byly zbierane z n. eymae to wszystko jest bardziej lub mniej krzyzowka z maxima ... wiec chyba czas zmienic nazwe tematu ;( porazka !!!!!! Swoja droga to widac jak bardzo mozna sie przejechac kupujac rosliny z invitro jak i nowosci. Tak na prawde tylko rosliny z odkladow lub uciete moga byc uznane za prawdziwe. I jeszcze raz choc roslina piekna to dla mnie osobiscie okazala sie wielka ogromna porazka i rozczarowaniem. Na koniec podziekowania dla Twargor ktory zwrocil mi na to wszystko uwage ;( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi