Michał Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 a co z tym Przesadzanie: Co roku wiosną, po silnym przycięciu rośliny (pozostawia się 3-4 węzły). Przycięcie powoduje silniejszy rozwój pędów bocznych. o co biega co mam przyciac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 o przycinaniu to porozmawiamy za 2 lata, na razie nie masz sie czym przejmowac ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Mozna przyciac dzbanecznika i sprobowac ukorzenic ucieta czesc.. A ta czesc rosliny ktora zostala wypusci kolejne odrosty na lodydze (chyba tak to sie zwie )... A co do przesadzania to nie jest konieczne jesli podloze nie jest przelane i nic sie z nim nie dzieje... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 da ktos zdj co mam przycinac bo jak sie nie myle to mam obciac ta ,,lodyge'' z ktorej wyrastaja liscie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Tak jak powiedzial maklerw nie martw sie teraz o przycinanie... Mozna uciac gore, np. 6 lisci tylko z lodyga... Czyli bierzesz i np. na srodku go obcinasz.. Ale nie zawracaj se tym teraz glowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 ok dzieks tak na pewno są dwa stożki wzrostu to normalne u Ventraty Gawien to nie jest Ventrata tylko alata:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 To jest Ventrata, alate maja jedynie w profesjonalnych sklepach, a to jest jakis odpad z marketu, btw nowe liście wygladaja jakos dziwnie. Alata ma poza tym inaczej skrojone liscie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 acha czyli facet zle napisal na aukcji a to jaki gatunek bo pisze ze to alata http://www.allegro.pl/item527352800_dzbane..._nepenthes.html tylko ze ten taz mogl zle napisac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 A które zdjęcie? Bo sa tam zdjęcia ze 3-4 gatunków... Zdjęcie oferowanej rosliny to 100% Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Pisza Alata poniewaz jest ona rzadsza i drozsza A wciskaja ci ventrate (najpopularniejsza) za duza cene nieraz... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 zdj na bialym tle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Tak jak napisała Szamanka , to jest Ventrata , ale nie wiadomo dlaczego większość sprzedawców podpisuje jako Alata , ja nawet Hookeriane kupiłem podpisaną jako Alate Na zdjęciu jest Ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 W nieprofesjonalnych sklepach nie maja zielonego pojęcia co sprzedają, zabójcze ceny biora się stąd, że myslą ze jak owadozer to już nie wiadomo jak unikatowa roslina. Btw jak mielismy profesjonalny polski sklep to po 25zł to była dorosła Ventrata... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 No u mnie w kwiaciarni byly dorosle (no moze prawie, 1m wysokosci) za 40zl.. Jeszcze, jeszcze sie oplacalo, ale teraz do tej samej kwiaciarni powiedziala babka ze moze za 70 zl sprowadzic. -.- koszmar.. Moge powiedziec tyle ze lepiej w kwiaciarniach/hipermarketach (obi,castorama,leroy merlin itp.) lepiej nie kupowac.. Na allegro z tego co raz widzialem to koles zakupil z OBI jak byla przecena mucholowek po 5zl i sprzedawal je za 25 zl.. I tak nie raz robia ze kupia nie wiadomo gdzie dzbaneczniki podpisane jako Alata i tak sprzedaja bezinteresownie.. Błagam, nie używaj słów których znaczenia nie znasz... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak na ta ventrate nie będzie chętnych to możesz brać, jakby cena skoczyła powyżej 10zł to moge ci jedną z moich za darmo oddać, akurat 10zł kosztuje wysyłka to by ci się kalkulowało. to ja wezme od szamanki dzbanka bo na aukcji dzbanecznik juz kosztuje 7 zl a jeszcze 2 dni do konca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi