sativ Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Nawiew powietrza w zimie jest dobrym pomysłem, ale należy najpierw je nawilżyć Można też umiescic po prostu na dworze węzownicę przez którą płynie medium chłodzące, ale ja np. nie wywale tego przez okno bo nie mam warunków... Co do spadków temperatur- nie chodzi tu o same spadki, tylko temperaturę. Dla górali powinna ona wynosić w dzien około 20-25max. stopni, w nocy korzystnie koło 12-15. Dla "supergórali" ludzie mają czasem zakresy 15* dzień 5* noc i wyraźnie im sie to bardzo podoba To znaczy spadki mają być rzędu 10*C czyli np. dzień 22 a noc 12 lub 25 i 15. A co do nawiewu z zewnątrz w zimę to odpada gdyż : 1. Nikt nie będziesz ciągnął rury o średnicy ok.10 cm przez pokój (góra że masz terra pod oknem to nie ma problemu) 2. Powietrze na zewnątrz jest w zimę zanieczyszczone sadzami z kominów (bynajmniej u mnie ) 3. Powietrze byłoby chyba za zimne bo co jak co ale zimy są u nas chłodne (u mnie np -20 do -25, choć zdarzają się i cieplejsze ale zawsze min -10) Jeżeli źle zinterpretowałem twój pomysł to sorry i proszę o poprawienie mnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi