Skocz do zawartości

Kilka Pytań

maklerw

Rekomendowane odpowiedzi

Nawiew powietrza w zimie jest dobrym pomysłem, ale należy najpierw je nawilżyć;) Można też umiescic po prostu na dworze węzownicę przez którą płynie medium chłodzące, ale ja np. nie wywale tego przez okno bo nie mam warunków...

Co do spadków temperatur- nie chodzi tu o same spadki, tylko temperaturę. Dla górali powinna ona wynosić w dzien około 20-25max. stopni, w nocy korzystnie koło 12-15. Dla "supergórali" ludzie mają czasem zakresy 15* dzień 5* noc i wyraźnie im sie to bardzo podoba ;)

To znaczy spadki mają być rzędu 10*C czyli np. dzień 22 a noc 12 lub 25 i 15.

A co do nawiewu z zewnątrz w zimę to odpada gdyż :

1. Nikt nie będziesz ciągnął rury o średnicy ok.10 cm przez pokój (góra że masz terra pod oknem to nie ma problemu)

2. Powietrze na zewnątrz jest w zimę zanieczyszczone sadzami z kominów (bynajmniej u mnie ;))

3. Powietrze byłoby chyba za zimne bo co jak co ale zimy są u nas chłodne (u mnie np -20 do -25, choć zdarzają się i cieplejsze ale zawsze min -10)

Jeżeli źle zinterpretowałem twój pomysł to sorry i proszę o poprawienie mnie.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.