Skocz do zawartości

Uwaga! Nieuczciwy Sprzedawca Na Allegro.

szamanka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dostałem przeprosiny od sprzedawcy , napisał że w poniedziałek wysyła następne nasiona i że mają już być dobre. Tak więc na razie nie wypowiadam się co dalej , zobaczymy aż przyjdzie następna przesyłka:)

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie do końca rozumiem zasady działania allegro, ale jakby ktoś mi wcisnął nie te nasiona to z miejsca dostałby negatyw. I on by sobie wisiał dopóki by tego sprzedawca nie naprawił, a tak to koleś ma 100% pozytywów. Bez sensu.

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie do końca rozumiem zasady działania allegro, ale jakby ktoś mi wcisnął nie te nasiona to z miejsca dostałby negatyw. I on by sobie wisiał dopóki by tego sprzedawca nie naprawił, a tak to koleś ma 100% pozytywów. Bez sensu.

Wystawiając negatyw zamykasz sprawę i raczej nie licz na wymianę. Wpierw pisze się do sprzedawcy przez centrum sporów, a komentarz wystawiasz jak wszystko jest zakończone.

Dochodzę do tych samych wniosków co marrom. Wg mnie to zwykły naciągacz, wszystko jest podejrzane, od magicznych cefalotusów we własnej hodowli aż po wspomniane wcześniej kradzione zdjęcia. To taka hiena co chciała żerować na niewiedzy ludzi... tylko źle trafił.

Nie liczyłbym na wymianę tych nasion, lepiej od razu zażądać zwrotu pieniędzy. Allegro powinno się mimo wszystko dowiedzieć o tym. Podejrzewam, że on chce teraz wyjść z tego bez afery, odczeka trochę i znowu będzie wciskał ludziom "marchewkę i rzeżuchę".

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając to ze zabrał z galerii na owadożerach zdjęcie, podpisał własnym nickiem i nie zareagował na protest własciciela zdjęcia.

Mi też się to zdarzyło i pisałem Jankowi, żeby ustawiał na owadożerach jakiś napis na zdjęciu jeśli go brakuje.

Jedna z odpowiedzi dotyczącej zdjęć ,

Janek (20-10-2008 17:29)

"jeśli uważasz że twoje fotki będą na tyle super jakości, to możesz je podpisywać, w innym wypadku nie ma sensu."

Tak więc częściowo sami stwarzacie problemy bo podpisać warto każdą fotkę bez względu na jakość :).

Odnośnik do odpowiedzi

PK, otwarcie zdjęcia nawet w paincie i podpisanie go ręcznie to jest 30 sekund. No i co z galeriami na forum? Fotosikiem?

Łatwiej udowodnić, że jest się autorem zdjęcia? Mi serwisantka allegro odpisała, że skoro zdjęcie miałem niepodpisane to nic nie zrobi w mojej sprawie.

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwiej? Ten kto ma większą rozdzielczość jest autorem, na owadozerach tak samo jak na fotosiku zdjęcia są przypisane do konta wgrywającego, więc nie wiem jaka jest rożnica miedzy tymi dwoma serwisami.

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze to koleś wogóle beszczelny !!! kradnie zdjęcia i podpisuje jako swoje ... ale widze że mase osób oszukał !! zerknijcie na komentarze i aukcje zakończone, nasiona dzbankó i inne po 10-20 ofert kupujacych na aukcjach ... wiec oszukanych moze byc 50-100 osob ja polecam traktownie tego bardzo ostro to jest oszustwo i nie na mala skale ...

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim, posądzono mnie o oszustwo głownie jedna osoba nie kupująca u mnie żadnego przedmiotu maklerw, sytuacja przedstawiam się w następujący sposób do kilku osób zostały po prostu wysłane nie te nasiona które powinny. Cała sprawa została już wyjasniona, po prostu osoba pakujaca naiona pomyliła się. Wszytskie oszukane osoby mają do wyboru zwrot kosztó lub otrzymanie właściwych nasion. Większosc wybrała nasion. I proszę nie posądzac mnie o oszusta i wysłac meili do wszystkich osób kupujących moje nasiona, poniewaz jest to nieprawdą, a pomyłki się zdarzają za co serdecznie przepraszam. Natomiast co do zdjęc, jesli zdjecie jest wrzucone w internet a nie jest podpisane i nie idnieje na nim podpis że prawa autorskie są zarztrzeżone może je wtedy wykorzysta każdy. Za cała sprawe serdecznie przepraszam. Osoby które otrzymały niewłaściwe nasiona są na strone o mnie na allegro.pl

Odnośnik do odpowiedzi

Zadziwiające, dzień czy dwa temu za pomyłkę była odpowiedzialna hurtownia z której pochodziły nasiona a teraz osoba pakująca...

Za często zmieniasz wersję wydarzeń żeby Ci wierzyć.

Plus tego zaskakujące jest to że w sumie zetknełam się z jeszcze 2 osobami które brały nasiona i obydwie dostały niewłaściwe tak jak ja. Nad ludźmi z forum ciąży fatum czy jak?

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ktoś musi nasiona zapakowac, gwarantuje że nie jestem oszustem ponieważ z innymi moimi nasionami nie ma problemu, a że raz zdarzy się człowiekowi niedopatrzenie i 14 osób dostanie złą paczkę wybucha awantura. Przeprosiłem za to i wysyłam właściwe. Jesli byłbym oszustem miałbym wszystko gdzieś, a zależy mi na moim koncie na allegro i dobrej opini. Zaczekajcie z osądami na mnie do przyszłego tygodnia kiedy wszyscy otzrzymają nasiona.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.