szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ok, co nie zmienia faktu że zbyt często zmieniasz wersję wydarzeń by byc osobą wiarygdną w moich oczach. I nie zachowuj się jak 5-latek, wystarczy że napiszesz w jednym miejscu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Aha, jeszcze jedno jeśli ktos posądza mnie o głupie tłumaczenie to nie moja winna. Po prostu zależy mi na tym aby oczyścic się z zarzutów, ale widze że na tym forum są ludzie którym nie zdarzają się pomyłki. Ja postawiłem sprawę jasno osoby ze złymi paczkami otrzymają właściwe które zostaną nadane w poniedziałek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Przepraszam bardzo za pomyłkę, ale nie jest pani pierwszą osoba do której trafiły nie właściwe nasiona, okazało się że nasiona pomylono w hurtowni gdzie się zaopatruje... cała sprawa zostanie sprostowana, ma pani do wyboru właściwe nasiona, lub zwrot pieniędzy proszę podac dane do przelewuJak nie pamięta Pan tego maila to mogę zrobić screena by rozwiać wątpliwości. ...... Cała sprawa została już wyjasniona, po prostu osoba pakujaca naiona pomyliła się. Wszytskie oszukane osoby mają do wyboru zwrot kosztó lub otrzymanie właściwych nasion. Większosc wybrała nasion. I proszę nie posądzac mnie o oszusta i wysłac meili do wszystkich osób kupujących moje nasiona, poniewaz jest to nieprawdą, a pomyłki się zdarzają za co serdecznie przepraszam. ..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ja powiem tak że od początku ostrożnie podchodzę do sprawy , i staram się nie pisać o oszustwie , co jak co do Nemesia89 jest świetny kontakt , szybka wysyłka itp. zaszła pomyłka no cóż zdarza się , sądzę jednak że gdyby to było oszustwo nikt by mi nie proponował przysłania odpowiednich nasion. W następnym tygodniu mają przyjść do mnie odpowiednie nasiona , bez problemu je rozróżnimy i wtedy się okaże jak jest naprawdę Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 A to wiadomosc dla ludzi którzy ciągle piszą o oszustwie. Jeśli to byłoby oszustwo nie dążyłbym do roxzwiazania sprawy, ponieważ nie mam się czego bac, gdybym był oszustem zlikwidowałbym konto na allegro, a druga sprawa w tej sprawie nie może nic zrobic nawet policja ponieważ w polskim prawie oszustwo finansowe mozna zgłosic dopiero powyżej kwoty 200 zł od jednej osoby. Ja chce wyjaśnic wszystko, jest ze mna dobry kontakt i zalezy mi na dobrej opini moim zdaniem oszust się tak nie zachowuje. To jest moje stanowisko. A to wiadomosc dla ludzi którzy ciągle piszą o oszustwie. Jeśli to byłoby oszustwo nie dążyłbym do roxzwiazania sprawy, ponieważ nie mam się czego bac, gdybym był oszustem zlikwidowałbym konto na allegro, a druga sprawa w tej sprawie nie może nic zrobic nawet policja ponieważ w polskim prawie oszustwo finansowe mozna zgłosic dopiero powyżej kwoty 200 zł od jednej osoby. Ja chce wyjaśnic wszystko, jest ze mna dobry kontakt i zalezy mi na dobrej opini moim zdaniem oszust się tak nie zachowuje. To jest moje stanowisko. A to wiadomosc dla ludzi którzy ciągle piszą o oszustwie. Jeśli to byłoby oszustwo nie dążyłbym do roxzwiazania sprawy, ponieważ nie mam się czego bac, gdybym był oszustem zlikwidowałbym konto na allegro, a druga sprawa w tej sprawie nie może nic zrobic nawet policja ponieważ w polskim prawie oszustwo finansowe mozna zgłosic dopiero powyżej kwoty 200 zł od jednej osoby. Ja chce wyjaśnic wszystko, jest ze mna dobry kontakt i zalezy mi na dobrej opini moim zdaniem oszust się tak nie zachowuje. To jest moje stanowisko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 I uważasz że jak wkleisz taki tekst 3 razy w jednej wiadomości to bedzie miał jakąś większą siłę oddziaływania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 A co do osób ciągle czegoś nie rozumiejacych cała sprawę zgłosiłem allegro aby przeprowadziło nad nią nadzur, zgłosiłem również o wysyłaniu meili z ostrzeżeniem przede mną do osób które nawet nie otrzymały paczki prze maklerw, i zgłosiłem również podanie niepełnego adresu zamieszkania na tym forum. Bedę czuł się lepiej gdy allegro będzie czuwac nad tą sprawą. A osoby które zrobiły ze mnie złodzieja i kryminaliste będą musiały mnie w przyszłym tygodnniu przeprosic, i nie ma w tym nic do smiechu..!! A to dla przypomnienia tego co pisałem wczesniej: Dzień dobry wszystkim, posądzono mnie o oszustwo głownie jedna osoba nie kupująca u mnie żadnego przedmiotu maklerw, sytuacja przedstawiam się w następujący sposób do kilku osób zostały po prostu wysłane nie te nasiona które powinny. Cała sprawa została już wyjasniona, po prostu osoba pakujaca naiona pomyliła się. Wszytskie oszukane osoby mają do wyboru zwrot kosztó lub otrzymanie właściwych nasion. Większosc wybrała nasion. I proszę nie posądzac mnie o oszusta i wysłac meili do wszystkich osób kupujących moje nasiona, poniewaz jest to nieprawdą, a pomyłki się zdarzają za co serdecznie przepraszam. Natomiast co do zdjęc, jesli zdjecie jest wrzucone w internet a nie jest podpisane i nie idnieje na nim podpis że prawa autorskie są zarztrzeżone może je wtedy wykorzysta każdy. Za cała sprawe serdecznie przepraszam. Osoby które otrzymały niewłaściwe nasiona są na strone o mnie na allegro.pl Za cłą sprawe przepraszam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Natomiast co do zdjęc, jesli zdjecie jest wrzucone w internet a nie jest podpisane i nie idnieje na nim podpis że prawa autorskie są zarztrzeżone może je wtedy wykorzysta każdy. Za cała sprawe serdecznie przepraszam. Osoby które otrzymały niewłaściwe nasiona są na strone o mnie na allegro.pl Bzdura. Tylko autor ma prawa do swojego zdjęcia i jeśli nie wyrazi zgody na jego użycie to NIE wolno Ci go użyć. Poza tym nie wolno podpisywać Ci tego zdjęcia swoim nickiem - zwykła kradzież praw autorskich. Wyżej jeszcze napisano, że zignorowałeś protest właściciela na użycie tej/tych fotki/fotek. Jak to wytłumaczysz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ok, a mógłbys pokazać skany tych zaświadczeń o terminie ważności nasion? Weszłam na twoją strone o mnie i jakoś siebie tam nie widzę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) OJ. Pomyłki się zdarzają, ale liczy się, że sprzedający chce naprawić swoje (bądź hurtowni) błędy. Gdyby było to celowe oszustwo nie możnaby było liczyć na prawdziwe nasiona, które sprzedający chce zaoferować. Nikt nie jest idealny. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez drosera_dionaea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Po otrzymaniu tych meili z oskarżeniem, i posądzeniem o wysłanie oszukanych nasion, co się stało w przypadku kilku paczek, za co przeprosiłem i wysłane w poniedziałek zostaną nowe nasiona. WSZYSTKIE AUKCJE ZOSTAŁY ZAKOŃCZONE, PONIEWAŻ NIE WIEDZIAŁEM CO BYŁO NIE TAK Z NASIONAMI, A TERAZ JUŻ WIEM I W PRZYSZŁYM TYGODNIU ZNOWU RUSZĄ AUKCJE Z ROŚLINAMI OWADOŻERNYMI, ALE TYM RAZEM NIE DOPUSZCZE JUŻ DO TAKIEJ POMYŁKI, ZRESZTA PARE OSÓB OD KIEDY POJAWIŁEM SIĘ NA FORUM ZAPYTAŁO SIĘ MNIE CZY SPRZEDAM IM NASIONA, PONIEWAŻ WIEDZĄ ŻE TO BYŁA ZWYKŁA POMYŁKA. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Tak jak juz mowili co niektorzy: pomylki sie zdarzaja. Kazdy sie probuje jakos zawsze wykrecic... Ale jak nasiona ktore maja przyjsc beda dobre, to nie ma sie co juz tym przejmowac... Oszust na pewno by nie proponowal oddania kasy/wlasciwych nasiona i na 100% nie odpisal by na zadnego maila itp. Unikal by calej sytuacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 To dostałby kilka negatywów i nik więcej nie kupiłby na jego aukcjach. Tłumaczenia tegho użytkownika są smieszne, miejmy nadzieję że przynajmniej dostaniecie tym razem właściwe nasiona. Za podanie miejscowosci mnie może w tyłek pocałować, to się wyswietla na kazdej jego aukcji, więc może sobie grozić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Widze że jest pani bardzo nadgorliwa, za miejscowosc niestety nic nie moge zrobic ale za oczernianie i zniesławienie juz niestety tak. Natomiast nie bede sie w tym bawił, moim zdaniem nie fer jest pani zachowanie i uparte dążenie zrobienia ze mnie złodzieja, jeśli taka postawa pani odpowiada to uważam pania za osobe z którą nie warto podejmowac żadnej dyskusji. Ponieważ nie wierze że jest Pani ideałem któremu wszystko wychodzi. I proszę się zastanowic czy tak zachowuje się oszust. Aha i jeszcze jedno czy w porządku jest rozyłanie do wszystkich meili z oskrżeniami że jestem oszustem. Tej sprawy niestety tak nie zostawie, bo to naruszyło wszystkie zasady. Może porozmawia pani o tym z kolgą maklerw. A TERAZ COŚ ODE MNIE ROBI PANI Z SIEBIE JAKĄŚ MĘCZNNICĘ KTÓRA ZOSTAŁA OSZUKANA NA MILIONY ZŁOTYCH, DOROŚLI LUDZIE NIE ZAŁATWIAJĄ TAK SPRAWY, BO PO PIERWSZE POTRAFIA ZE SOBĄ ROZMAWIAC A PANI TEGO NIE ROBI. A MOJE TŁUMACZENIA SĄ NORMALNE I NIE WIDZE W TYM NIC ŚMIESZNEGO. JAK JUZ WCZESNIEJ NAPISAŁEM NIE JESTEM HODOWCĄ ROŚLIN, ZAJMUJE SIĘ DYSTRYBUCJĄ NASION I JESTEM PRZEDSTAWICIELEM FIRMY SPROWADZAJĄCEJ JE I PRODUKUJACEJ. A NIE SIEDZE W PACZCE, I NIE WIEM CZY KTOŚ DOBRZE WSZYSTKO ZAPAKOWAŁ. PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIC CO PANI SOBĄ REPREZENTUJE I CO Z SIEBIE ROBI. PRZEPRASZAŁEM PANIA KILKA RAZY ALE WIDAC ŻE BEZ SENSOWNIE. JUŻ W PANI PRZYPADKU TEGO NIE ZROBIE. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Nie jestem ani mamą ani opiekunką użytkownika maklerw, to co on robi to jego sprawa. Jakoś w niektórych aukcjach lokalizacja się nie wyswietla, więc chyba da się cos z tym zrobic? Btw sam udostępnia pan cały adres, takie coś to ja widzę wogle po raz pierwszy na allegro http://www.allegro.pl/item538860107_protea...cm_gratisy.html Wystarczy zerknąć w Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności Robię z pana złodzieja i oszusta? Super, niech pan udowodni że nim nie jest i pokaże te sławetne dokumenty na potwierdzenie ważnosci nasion, po takim czymś nikt już nie bedzie mógł panu kłamstwa zarzucić. Ja przedstawiam argumenty, pan się bura jak dziecko i plącze w wyjaśnieniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi