michcup Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 dobrze dam na razie spokój ale tu widać że wszystko co pisze to jeden wielki przekręt w większości postów coś jest pokręcone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Spokojnie michcup, może się jeszcze doczekasz odpowiedzi, nie mozna od nikogo wymagać by siedział non stop na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Ja znam odpowiedz. Ten pan chyba w czwartek lub piatek juz nie pamietam wyslal mi meila ze pojechal do hurtowni wyjasnil wszystko i wzial te prawdziwe nasiona, ktore wysle w poniedzialek. Michcup masz odpowiedz Edytowane 31 Stycznia 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Przecież on aktualnie nie bierze nasion z hurtowni tylko od producenta którego jest przedstawicielem, a przynajmniej taka jest ostatnia wersja wydarzeń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 To ja jestem zacofany ;] z wersjami wydarzen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Producent i hurtownia to dwa pojęcia które można mylić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Juz sie w tym wszystkim teraz pogubilem Ale powoli zaczynam lapac Edytowane 31 Stycznia 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Z informacji ze strony o mnie jest jasno napisane, że nasiona zostały źle zapakowane w przypadku UWAGA tylko 8 osób które notabene zgłosiły się do sprzedającego. Więc to nie wina hurtowni, producenta czy przedstawiciela. Podobnież tylko te 8 osób ma lewe nasiona bo reszta nie została jeszcze wysłana. A dlaczego na tej liście nie ma np. Pani: anna-weronika która wystawiła pozytyw za rzekome nasiona muchołówki? Dlaczego szkalowany jest na tej stronie Maklerw który ostrzegł o tym iż nasiona mogą być niezgodne z tytułem aukcji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 A więc tak szmanko, producent a hurtownia to, to samo nie wiem jak to nazwac jest to osoba produkujaca i sprzedająca nasiona, w poniedziałek przedstawie wszystkie dokumenty jakie otrzymałem tylko musze je zeskanowac a w domu nie mam takiej możliwości, ktoś zadał mi pytanie czmu sprzedaje dalej inne nasiona, poniewąż zaczynałem na allegro tylko z nimi i te nasiona pakuje sam i sam je dostaje, pochodzą z hurtowni nasienniczej dendrona (chodzi o nasiona)P Bonsai i innych roślin, natomiast rośliny owadozerne to inna sprawa ktoś chce zobaczyc nazwę będzie ona na pieczątce dołączonej do dokumentów (ja miałem zając się rozprowadzaniem ich nasion), natomiast wyjaśnienia jakie otrzymałem w sprawie tej pomyłki to, to że osoba zajmujaca się pakowanie dosypała do woreczków resztki pozostałych nasion innych kwiatów była to kolejno petunia, aster, lobelia i inne byliny. Natomiast o całej sprawie poinformował mnie już w czwartek karoca, za co mu dziękuje inaczej o niczym bym nie wiedział, kolejna odpowiedź wszystkie nasiona roslin owadożernych teraz będę pakował osobiście i osobiście wysyłał, dla pewności że ta sytuacja się nie powtórzy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Producent - osoba lub firma produkująca towary w celu sprzedaży ich na rynku. Celem producenta jest zwykle maksymalizacja udziału jego produktów w rynku, a co za tym idzie maksymalizacja zysków. Hurtownia, składnica hurtowa - przedsiębiorstwo handlowe zajmujące się sprzedażą dużych ilości towarów, często w opakowaniach zbiorczych, ukierunkowane na klienta prowadzącego sprzedaż detaliczną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 dziękuje za wyjaśnienie tych pojęc ale można byc i producentem i hurtownikiem własnych towaró i nie wiem jak określic taka osobę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) W sumie to ja tylko zawiadomilem, a szamanka powiedziala ze nasiona nie sa wlasciwe.. Chcialem sie upewnic i dlatego napisalem do pana... Bo nigdy wczesniej nie widzialem nasion mucholowki i myslalem ze te sa dobre, lecz sa bardziej doswiadczeni ode mnie. Byla okazja postanowilem kupic. Mam nadzieje ze w poniedzialek dostane wlasciwe nasiona i afera sie zakonczy Edytowane 31 Stycznia 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesia89 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 do karoca, i dzieki panu dowiedziałem się o pomyłce tylko nei potrzebnie wybuchła z tego ta afera. osoby które mają otrzymac nasiona dostaną je, a osoby które chcą okazania dokumentów dostaną je w poniedziłek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ja rowniec prosze na meila o skany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Nemesia89 - nie odzywaj sie do czasu aż wyślesz dobre nasionka napisz jak juz bedziesz miał konkretne info bo takie gadanie tylko nakręca rozmowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi