Skocz do zawartości

Uwaga! Nieuczciwy Sprzedawca Na Allegro.

szamanka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A odpowiedź na moje pytanie apropo podawania rozbieżnych informacji na forum i na stronie o mnie?

ktoś chce zobaczyc nazwę będzie ona na pieczątce dołączonej do dokumentów (ja miałem zając się rozprowadzaniem ich nasion), natomiast wyjaśnienia jakie otrzymałem w sprawie tej pomyłki to, to że osoba zajmujaca się pakowanie dosypała do woreczków resztki pozostałych nasion innych kwiatów była to kolejno petunia, aster, lobelia i inne byliny.

ł,

Wybacz, ale jakby tylko dosypała czegoś nie byłoby sprawy, bo nasiona owadożerów by stamtąd nie znikneły i byłyby widoczne w woreczku.

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ chce to zrobic wraz ze wszszystkimi dokumentami jakie mam do przedstawienie, a nie robic cos na odwrut, podajac najpierw namiary kierowac oskarżenia przez inne osoby do całej firmy skoro zawiniły tylko 2 osoby, ja za moja naiwnosc i osoba pakująca.

A wydzwanianie do tej firmy i robienie jeszcze większej afery jest niepotrzebne. Wszystkie dokumenty potwarzam przedstawie w poniedziałek

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, nie będzie żadnych oskarżeń wzgledem firmy, zapytamy tylko czy faktycznie mają na stanie te nasiona, a czy to zrobię dziś czy w poniedziałek nie ma znaczenia dla mnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Dokumenty. Ok czekamy. Ale dlaczego dane z pieczątki jeśli nie możesz ich zeskanować nie możesz po prostu przepisać?

Ta rzekoma osoba dosypała podmieniła nasiona nasiona przynajmniej przy trzech gatunkach roślin. To nie jest pomyłka lecz celowe działanie. To nie była pomyłka przy pakowaniu lecz celowe działanie. Okazuje się, że nawet wiesz jakie nasiona tam trafiły zamiast owadożerów. Rozumiem, że i Ciebie ktoś zrobił w "babuko" więc dlaczego go chronisz?

Będę jednak dalej upierdliwy. Skąd wiesz kto dostał niewłaściwe nasiona, a kto właściwe? Na liście z allegro widnieje 8 nicków, a licytowało więcej osób. Jasna sprawą jest, że nie wszystkim jeszcze nasiona zostały wysłane. Tylko dlaczego na tej liście nie ma np. Pani anna-weronika która wystawiła pozytyw za otrzymane nasiona?

Z tego co zrozumiałem wymieniasz nasiona lub zawracasz pieniądze osobom które zgłosiły się z informacją, iż otrzymały niewłaściwe nasiona. A co z pozostałymi osobami. Dlaczego nie pozwalasz na weryfikację towaru pozostałych Twoich kupujących? Czy aby na pewno tylko 8 osób jest poszkodowanych?

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpowiem już dzisiaj na więcej pytań poniewaz ide spac. Pojawię się tu jutro lub w poniedziałek w z dokumentami, miłego wieczoru.

Ostatnia odpowiedz do marrom paczki z tym nasionami zostały wysłane do 14 osób i wszystkie otrzymają druga paczkę z nasionami i napisałem do tych osób meila z informacją nawet jak wczesniej mi zarzuciłes do anny-weroniki. Będzie moja strata ale cóż moja winna. Osoba która to zrobiła poniosła karę i to sie napewno nie potórzy. A i problemów jej wystarczy. Natomiast resztę wysyłek gdzie były zamówione owadożery zatrzymałem i są zapakowane od nowa z właściwymi nasionami tym razem przeze mnie.

Choc później w większosci były prawdziwe.

Odnośnik do odpowiedzi

A na moje pytanie znów brak odpowiedzi :(

Na twojej liście znalazło się 8 osób, nie 14, po co było robic taką listę i czemu wybrakowaną?

Ok, widać odpowiedzi na moje pytania zostaną niezbadanymi tajemnicami wszechswiata...

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, ja nie zamawiałem nasion, ale nie potrafię się powstrzymać, żeby się w tym temacie nie wypowiedzieć.

Po pierwsze - strasznie się cieszę, że to forum ciągle istnieje i nieustępliwość niektórych forumowiczów pomaga chronić interesy wszystkich hodowców roślin owadożernych.

Po drugie - nie znoszę jak ktoś powołuje się na przepisy prawa, ale ich tak naprawdę nie zna - dlatego ukłony w stronę hddk za wyjaśnienia.

Po trzecie - bezpośrednio w stronę oskarżonego sprzedawcy. Musisz zrozumieć, że społeczność hodowców roślin owadożernych to dosyć zamknięta grupa osób - nawet jeśli podzielona na 2 fora. Jeśli wyjdą na jaw jakieś nieprawidłowości, ktoś kręci się w zeznaniach, to błyskawicznie o tym wszyscy się dowiemy. Jedynym sposobem żeby odzyskać wśród nas-hodowców dobre imię jest po prostu "skulenie uszu po sobie" i napisanie wszystkiego od początku do końca zgodnie z prawdą. Jednak trzeba to zrobić precyzyjnie i we właściwym tonie a nie "odczepcie się ode mnie, poszkodowani dostaną właściwe nasiona".

Skoro już zacząłeś pisać na tym forum to wystarczyłoby:

Jest mi bardzo przykro, przepraszam, przy tych i tych nasionach zawiniłem ja, przy tych i tych zawinił pracownik producenta pakujący nasiona. Skany będą wstawione a nasiona wysłane w poniedziałek. Niezgodnie z prawem użyłem zdjęć użytkowników tego i tego forum/portalu. I wtedy mógłbyś liczyć na nasze inne podejście.

To wszystko co mam do powiedzenia.

Odnośnik do odpowiedzi

Już odpowiadam szamnko, ponieważ wiem na 100% że 8 osób ma złe nasiona natomiast nie wiem czy pozostałe 6 dlatego oni tez otrzymają drugą paczkę.

dziwne jakoś nemesia wyslala do wszystkich a do mnie nie;tylko dzieki maklerwi sie o tym dowiedzialem

za co wielkie dzieki :)

Odnośnik do odpowiedzi

No to może fly guy ma rację, zawiniłem nie dopilnowując pakowania i rozsyłania nasiona roslin owadozernych, jednak nie ja umieściłem złe nasiona w paczkach. Owszem podpisanie zdjec swoim nickiem było złe za co przepraszam ich autora, i obiecuje że jesli nie zapytam i nie otrzymam zgody nie opublikuje więc nie swoich zdjec.!! A skany przedstawie w poniedziałek, kiedy zostaną równiez nadane nowe paczki.

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne jakoś nemesia wyslala do wszystkich a do mnie nie;tylko dzieki maklerwi sie o tym dowiedzialem

za co wielkie dzieki :)

Z wypowiedzi wynika, że dobre nasiona zostaną nadane w poniedziałek. Natomiast pozostałe osoby które prawdopodobnie zostały poszkodowane powinny otrzymać w dniu wczorajszym informacje meilową od sprzedającego.

Mam pytanie. czy otrzymałeś/aś już nasiona z pierwszej "wadliwej" partii a jeśli tak to jaki to gatunek i czy nasiona są zgodne z fotografiami wzorcowymi?

Odnośnik do odpowiedzi

tak otrzymałem nasiona;lecz nie są to nasiona takie jak powinny być zupełnie inne niż miały być-dostałem nasiona nie wiem czego mellow

tak nasiona maja zostać wysłane jutro..tak mi nemeusia 89 napisał dziś po moim pytaniu;

bo akurat zamówiłem dzbanecznika i muchołówkę...ma czas do końca tygodnia więc wszystko będzie wiadomo...

ja informacji o pomyłce nie otrzymałem a powinienem;

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.