Skocz do zawartości

Uwaga! Nieuczciwy Sprzedawca Na Allegro.

szamanka

Rekomendowane odpowiedzi

Gawien nic nie wrzuci bo nic nie dostanie jestem tego pewien :P

Nemesia89 napisał bym coś na twój temat ale nie chce potem dostać ostrzeżenia bo bez użycia wulgaryzmów nie da się tego co wyprawiasz opisać

A skąd Ty to wiesz ?:) Nie do Ciebie przyszły złe paczki , nie Ty zamawiałeś , a straszną afere robisz.

Jak by nie można było poczekać 2-3 dni ? Tak dużo tu osób strasznie niecierpliwych. Zostało napisane że odpowiednie nasiona dojdą w w tym tygodni , i dalsze dyskusje nie mają sensu aż do tego momentu.

Co do nazwy firmy. Ja osobiście nie podałbym takich informacji . Dlaczego ? Bo zaraz ktoś by konkurencje zrobił.

I dalej powtarzam : wstrzymajcie się z osądami do czasu aż nie przyjdą nasiona! Przynajmniej mnie , wkurzają takie osądy i to ludzi który praktycznie nie mają nic do czynienia ze sprawą . Ja rozumiem jeszcze że ktoś ma coś sensownego do napisania (jak kilka osób) ale niektórzy jak widzę umyślnie podburzają dyskusje. Skąd ta złość? Ja rozumiem , mogę być zły ja, Szamanka , Karoca czy inne osoby które dostały złe nasiona . Ale inni to nie wiem.

Pozdrawiam , i czekam do końca tygodnia , dojdą nasiona - na pewno napisze i dam zdjęcia :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 180
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

No wlasnie, afera z niczego. Koles sie stara i wyslal drugi raz odpowiednie nasiona. Gdyby chcial nas wrabiac to by sie tu nie pojawial i olal by ta sprawe juz dawno. W sumie, jak nie chce tutaj ujawnic, to zapewnie na meila zechce to zrobic ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy tak afera z niczego.Koleś podobno poinformował wszystkich którzy mieli dostać złe nasiona a tymczasem nie do końca tak było. Przykład usera "burek". Zapewniał nas, że przedstawi skany dokumentów bla bla bla itp itd a tu nagle zmienia zdanie i , że niby mu nie wolno. No chyba jednak coś tu jest nie tak...

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy tak afera z niczego.Koleś podobno poinformował wszystkich którzy mieli dostać złe nasiona a tymczasem nie do końca tak było. Przykład usera "burek". Zapewniał nas, że przedstawi skany dokumentów bla bla bla itp itd a tu nagle zmienia zdanie i , że niby mu nie wolno. No chyba jednak coś tu jest nie tak...

dokładnie o to mi chodzi

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam, że w aukcjach wzięło udział kilkadziesiąt osób. Zgodnie z tym co mówi sprzedający pozostałe nasiona były OK. Na dowód tego miał przedstawić dokumenty potwierdzające zakup takowych nasion w takich ilościach. Tam było wystawionych po 500 aukcji dla każdego z czterech czy pięciu owadożerów. Zakupy zrobiło kilkadziesiąt osób. Ja twierdzę, że wszystkie nasiona prawdopodobnie były lewe, a aukcje te były wielkim przekrętem. Nemesia89 mało brakło, a zarobił by krocie na pewnikiem przeterminowanych nasionach zmiecionych z podłogi jakiejś centrali nasiennej.

Jak do tej pory Nemesia89 nie wykazał chęci udowodnienia swojej niewinności. Wątpliwe wyjaśnienia mnie nie interesują. Łaski nie robi, że wysyła właściwe nasiona.

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. List do mnie dzisiaj doszedl. Wszystko wyjasnione i sadze ze facet postapil uczciwie. Jednak nie ujawnie wszystkiego na forum. Podal mi namiary na firme i przyslal kase za nasiona, poniewaz firma odmowila mu ich udostepnienia.

Mysle, ze tyle wystarczy. Oszustem go nazwac nie mozna bo postapil jak nalezy.

To moje zdanie, kazdy moze mowic co chce ;]

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Ty TEŻ nie możesz ujawnić wszystkiego na forum?Mam rozumieć, że nie dostałeś nasion a jedynie zwrot pieniędzy tak?

Tak, wlasnie o to mi chodzi.

Bo to wszystko jedna wielka sciema, wg mnie nemesia nie miał nasion owadożerów nigdy.

Dobra, kazdy ma swoje zdanie i moze myslec co chce.. ;]

Jednak jak uwazam co innego niz ty. Dziwny ten swiat :D

Edytowane przez karoca26
Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś ciągle myślę, że ta cała szopka była po to, żeby uniknąć kłopotów z policją, a "pomyłki" były celowe. Poza tym niektórym chyba udzielił się syndrom helsiński. Dobrze, że przynajmniej dostaliście pieniądze.

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze tyle wystarczy. Oszustem go nazwac nie mozna bo postapil jak nalezy.

jak dla mnie to oszust chociaż dla tego że naobiecywał

1.papiery na świeżość nasion

2.dane firmy

3.osobom które dostały złe nasiona miał przysłać właściwe a zwrócił pieniądze (przykład karoca26)

żadnej obietnicy nie spełnił i za to można mówić że "postąpił jak należy"?

Edytowane przez michcup
Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem ciekawa po co te tajemnice, mam nadzieję że się dowiem.

Pewnie dlatego, że wskazany adres nie istnieje lub istnieje pod nim coś zupełnie innego albo np. pierwsza lepsza firma branży ogrodniczej, który nie ma najmniejszego związku ze sprawą. Jednym słowem, żeby czujni forumowicze przypadkiem nie namierzyli dostawcy i nie zadzwonili do niego.

Dobra, kazdy ma swoje zdanie i moze myslec co chce.. ;]

Jednak jak uwazam co innego niz ty. Dziwny ten swiat

Jasne, masz do tego pełne prawo :) Jednak Nemesia89 miał w odpowiedzi na zarzuty po prostu wrzucić skany (niechby nawet i dane firmy były zamazane) i wysłać nasiona. Nie uczynił ani jednego, ani drugiego.

Wszystkie aukcje były "agresywnie" promowane, tzn. pogrubienie + żółty kolor. Naprawdę mało który sprzedawca w ten sposób promuje wszystkie swoje aukcje, natomiast jest to bardzo popularne wśród różnych jednorazowych przewałków na Allegro :) Nie pytajcie, czemu tak jest, ale jest :)

Do tego dziwnym trafem Nemesia89 nie wystawił żadnych nowych aukcji z nasionami. Czyżby działalność się nie opłacała? Nasiona w hurtowni się skończyły? Przecież biznes na jego aukcjach kręcił się całkiem dobrze.

Kilka osób otrzymała lub pewnie otrzyma zwrot kasy, a co z innymi? Czyżby reszta osób otrzymała dobre nasiona kapturnic, dzbaneczników, cefalotusa, muchołówki i rosiczki? Śmiem wątpić. Nemesia89 sprzedał ponad 50 pakietów nasion owadożerów około 30 osobom. Ile z tych osób miało świadomość, że dostała nie to, co kupiła? Większość powystawiała komentarze w momencie otrzymania nasion. A pewnie zanim cokolwiek wykiełkuje, aukcje zostaną przeniesione do archiwum i nie będzie można nawet sprawdzić, czym Nemesia89 handlował. Zostanie się na przyszłość "uwiarygodnione" konto z samymi pozytywami.

Pozostaje jeszcze pytanie, czy reszta nasion na innych jego aukcjach była dobra czy nie... ale to już tylko domysł. A kasę oddał, bo wtedy nie można go oskarżyć o oszustwo :) Brak osiągnięcia korzyści majątkowej, bo przecież kasę zwrócił :)

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.