happysad Napisano 9 Czerwca 2006 Share Napisano 9 Czerwca 2006 Juz w lodówce Juz siedzą tam miesiąc, trzymac jeszcze tam rotundofile i intermedie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 Kurde sam w końcu nie wiem jak długo stratyfikować... jedni mówią 4 tygodnie inni 8... :???: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 im dłuzej tym lepiej A moje pytanie: czy jak dam do zamrażalnika to stratyfikacja przebiegnie szybciej ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 Wątpie... ale słyszałem, że można do zamrażalki. A zobacz to: http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showtopic=415 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navion Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Witam. Kupiłem nasionka d. rotundifolia i je wysiałem. Z powyższego tekstu wywnioskowałem że przydałoby się je umieścić w lodówce. Czy mogę zamiast tego wystawić je na balkon ? A jeśli tak to na jak długo ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 http://nepenti.pl/rosliny_szczegoly-44/Nasiona.html - podpunkt nasiona wymagające stratyfikacji. Sam musisz ocenić czy masz dobrą temperatrurę na balkonie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 a jesl nie poddalem stratyfikacji tylko wysialem i ta juz leza na torfie jakies 3 tygodnie to jest szansa ze wykielkuja ? wysialem je razem z burmani wiec nie moge dac do lodowki :| powiedzcie co mam zrobic? mam na szczescie 2 pakiet nasion rotundifolii, czy moge wloyc je do lodowki tak jak sa zapakowane ? powiedzcie co mam zrobic :| Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kasiak Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 Mozna wysiac juz teraz? Coraz pozniej robi sie ciemno I czy obedzie sie bez lodowki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi