wojtek0018 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Ale jak byście przyczytali co napisałem to bysciewiedzieli nie mam zbytnio miejsca na roslinki jedynie balkon wschodni mam jeszcze taras ale z tego juz wolałbym ten balkon to co musze zapewnić roslinkom?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 To na jaki plac ty chciałeś wystawiać te roślinki jak masz tylko balkon i taras bo ja już nie wiem w czym problem.... Moje tam stały na ogrodzie całe lato bez żadnych szklarni i dobrze było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) kermazytbył np do dzbankow?? Spryskiwałaś je? Aha i czy masz jakieś zdjęcie tego ogrodu z tymi roslinami??? Edytowane 16 Lutego 2009 przez wojtek0018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) ... to co musze zapewnić roslinkom?? To samo co w domu, ich natura się nie zmienia razem z położeniem Jak nie wystawisz na wiosnę tylko latem to musisz je przyzwyczaić do silnego słońca. Edytowane 16 Lutego 2009 przez Hubu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Dzbaneczniki absolutnie nie, chyba że chcesz je aklimatyzować dwa razy do roku. Reszta spokojnie, byleby miały wode w podstawku w upały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 a jakie roslinki mogą się znaleść na dworze?? a co jak był by deszcz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Kapturnicom i muchołowkom nie zaszkodzi, rosiczkom w sumie też nie, ale spłucze rosę, więc mozna im poszukac w miarę osłonietego miejsca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Nie masz zbednego stolu? Ja bym wywalil jakis stol na dwor i ta dal rosliny (bez zadnych szklarni). Jakby zapowiadala sie brzydka pogoda, roslinki zabieram w bezpieczne miejsce.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Ale na pełne śłonce to bym sie bał dać roslinki teraz mam remot jakiś stół się znajdzie a np na jakis deszcz to mozna rozwiesić nad roslinkami jakąś folie co o tym myslicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 ja bym sie tam o nic nie bał w naturze nikt roślinek nie chroni przed bezpośrednim słońcem i deszczem jak będę robić za niedługo torfowisko w ogrodzie to też nie będzie żadnej osłony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Folia ok, tylko jak z estetyką? Rodzice się moga burać o foliowy strzęp zwisający nad roślinami. Moje całe lato stały na full słońcu i nic im nie było, kwestia przyzwyczajenia roslin na początku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 yhym dzięki za wasze porady juz wiem co i jak zrobić na placu pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi