szamanka Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 no ale wiecie ja tłustoszy w ogóle nie hoduje i nie mam zamiaru, bez ryzyka nie ma zabawy jak to się mówi więc przystanę przy moich przekonaniach i spróbuję połączyć te ekosystemy w jakich żyją poszczególne warunki , ekosystem to zbiór bardzo wielu organizmów plus środowiska w jakim żyją, tutaj nie może być mowy o ekosystemie. Chodziło ci zapewne o to że spróbujesz dopasować warunki panujące w terra do wymagań różnych gatunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bauuer Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 poplątałem, chodziło mi o stworzenie ekosystemu spełniającego poszczególne warunki w których egzystują dane gatunki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Nie mozesz tam stworzyć ekosystemu, a warunki w których sa w stanie rosnąć nie mają w tym wypadku dużo wspólnego z naturalnymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bauuer Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 olać to... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 To takie moje zboczenie, w końcu biologie studiuję, no nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bauuer Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 aaa aahaha no bo myślałem że ze mną cosik nie tak (pomyłki się zdarzają zwłaszcza w wyjątkowych okolicznościach ) terra przyszło mogę powiedzieć że ogromne pojemność 297 litry na 1/3 wysokości pasek wycięty w szybie jako wentylacja o szerokości 5 cm, mam nadzieję że starczy PozDro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 aaa aahaha no bo myślałem że ze mną cosik nie tak (pomyłki się zdarzają zwłaszcza w wyjątkowych okolicznościach ) terra przyszło mogę powiedzieć że ogromne pojemność 297 litry na 1/3 wysokości pasek wycięty w szybie jako wentylacja o szerokości 5 cm, mam nadzieję że starczy PozDro Sądzę że to terrarium jest o wieleeeeeeeee za duże, pająk się bezie w nim gubił może lepiej gdybyś go tam nie wpuszczaj tylko posadź sobie w nim to co chciałeś bo na pewno na pająka to nie wpłynie dobrze pobyt w tak dużym terra,. Takie są moje spostrzeżenia a Ty rób jak uważasz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Myślę ze skoro w naturze pająków nic nie ogranicza i łażą gdzie chcą to w takim terra też sobie poradzi. Jedyne co może być problemem to znalezienie jedzenia, ale zawsze możesz wpuścić więcej papu i najwyżej się roślinki przy okazji poczęstują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bauuer Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 oczywiście że dla jednego pająka takie terra jest o wiele za duże dlatego vagansik będzie dysponował przestrzenią 20x55x60wys, ta wysokość mnie trochę martwi żeby pajączek sobie niczego nie zrobił, będę musiał w oddzielonej części dla pająka obniżyć sufit a reszta miejsca w terra będzie dla mojego nowego pupila gekonika toke (Gekko gecko) już za niedługo zdjęcia a na razie możecie sobie porównać wielkość odwłoku przed 4 świerszczami (poprzednio dodane zdjęcie) i po Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi