Skocz do zawartości

Wybudzanie

janoz52

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro to jest dokładnie to samo tylko, że bardzo przepłacasz za wysyłkę. Ktoś po prostu przepakowuje Ci taki torf za 8zł z Castoramy i wysyła :P Kup sobie firmy "Hollas" czasami ten samo sprzedawany jako "Aura". Jak na razie nie widziałem, żeby ktoś narzekał na ten. Sam też polecam.

Np w Castoramie taki worek 80l kosztuje 7,89. Na allegro kupujesz 1zł za litr i dopłacasz 10 zł za przesyłkę - wyrzucanie pieniędzy.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hubu napisał:
Na allegro to jest dokładnie to samo tylko, że bardzo przepłacasz za wysyłkę. Ktoś po prostu przepakowuje Ci taki torf za 8zł z Castoramy i wysyła :P Kup sobie firmy "Hollas" czasami ten samo sprzedawany jako "Aura". Jak na razie nie widziałem, żeby ktoś narzekał na ten. Sam też polecam.

Np w Castoramie taki worek 80l kosztuje 7,89. Na allegro kupujesz 1zł za litr i dopłacasz 10 zł za przesyłkę - wyrzucanie pieniędzy.

do tych OBi, castoram mam 60 km, mogę też zamówić przez neta z ich strony, tylko kupiłem już jeden 80 L i nie mam co z tym zrobić, i mama wyzywa :P <lol>

Odnośnik do odpowiedzi

Hubu napisał:
No to po co Ci więcej? :D Jeśli ten co masz nie jest taki gliniasty w dotyku to będzie dobry.

właśnie to jest ten gliniasty, taki twardy się po krótkim czasie robi

A tą pleśń na kapturniocy purp. to jak można zwalczyć?

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, ta strona hollas.pl to jeden wielki bubel, napisałem wczoraj wieczorem i od razu automat przysłał mi wiadomość że coś tam nie zostało podane, zna ktoś jakiś sklep ogrodniczy w którym wysyłają ten torf?

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

minęły 3 tygodnie i roślinki nie puszczają listków nowych, w muchołówce jeden co nowy był to teraz uschnął i nic więcej nie ma, w kapturnicy po zwalczeniu pleśni 2 liście do połowy odżyły, i na tym koniec...

Pogoda jest różna, raz pada, raz świeci

Czy roślinki koniecznie muszą mieć świetlówki żeby zaczęły rosnąć, czy trzeba poczekać na więcej słońca?

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem troche torfu i poprzesadzałem wszystko i porozdzielałem kapturnice.....

Dół kielichów kapturnic odżył, ale reszta uschnięta, czy mogę się spodziewać nowych kielichów? kłącza kapturnice mają dobre

dostałem troche torfu i poprzesadzałem wszystko i porozdzielałem kapturnice.....

Dół kielichów kapturnic odżył, ale reszta uschnięta, czy mogę się spodziewać nowych kielichów? kłącza kapturnice mają dobre

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.