Hubu Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Na allegro to jest dokładnie to samo tylko, że bardzo przepłacasz za wysyłkę. Ktoś po prostu przepakowuje Ci taki torf za 8zł z Castoramy i wysyła Kup sobie firmy "Hollas" czasami ten samo sprzedawany jako "Aura". Jak na razie nie widziałem, żeby ktoś narzekał na ten. Sam też polecam. Np w Castoramie taki worek 80l kosztuje 7,89. Na allegro kupujesz 1zł za litr i dopłacasz 10 zł za przesyłkę - wyrzucanie pieniędzy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Hubu napisał: Na allegro to jest dokładnie to samo tylko, że bardzo przepłacasz za wysyłkę. Ktoś po prostu przepakowuje Ci taki torf za 8zł z Castoramy i wysyła Kup sobie firmy "Hollas" czasami ten samo sprzedawany jako "Aura". Jak na razie nie widziałem, żeby ktoś narzekał na ten. Sam też polecam. Np w Castoramie taki worek 80l kosztuje 7,89. Na allegro kupujesz 1zł za litr i dopłacasz 10 zł za przesyłkę - wyrzucanie pieniędzy. do tych OBi, castoram mam 60 km, mogę też zamówić przez neta z ich strony, tylko kupiłem już jeden 80 L i nie mam co z tym zrobić, i mama wyzywa <> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 janoz52 napisał: ...i nie mam co z tym zrobić No to po co Ci więcej? Jeśli ten co masz nie jest taki gliniasty w dotyku to będzie dobry. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Hubu napisał: No to po co Ci więcej? Jeśli ten co masz nie jest taki gliniasty w dotyku to będzie dobry. właśnie to jest ten gliniasty, taki twardy się po krótkim czasie robi A tą pleśń na kapturniocy purp. to jak można zwalczyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Zbierz co się da i opryskaj roślinę Topsinem, Bravo albo innym środkiem na grzyby. Powtórz oprysk po paru dniach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 mogę przesadzać już teraz roślinki czy mam poczekać aż się obudzą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Teraz, jesli własnie zaczynasz wybudzanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 kurde, ta strona hollas.pl to jeden wielki bubel, napisałem wczoraj wieczorem i od razu automat przysłał mi wiadomość że coś tam nie zostało podane, zna ktoś jakiś sklep ogrodniczy w którym wysyłają ten torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 5ml topsinu wystarczy mi na zwalczenie pleśni w jednej-dwóch doniczkach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Z tego jest 5 litrów roztworu, ewentualnie ciut mniej, wiec starczy na wiele więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 minęły 3 tygodnie i roślinki nie puszczają listków nowych, w muchołówce jeden co nowy był to teraz uschnął i nic więcej nie ma, w kapturnicy po zwalczeniu pleśni 2 liście do połowy odżyły, i na tym koniec... Pogoda jest różna, raz pada, raz świeci Czy roślinki koniecznie muszą mieć świetlówki żeby zaczęły rosnąć, czy trzeba poczekać na więcej słońca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ja czekam na słońce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 dostałem troche torfu i poprzesadzałem wszystko i porozdzielałem kapturnice..... Dół kielichów kapturnic odżył, ale reszta uschnięta, czy mogę się spodziewać nowych kielichów? kłącza kapturnice mają dobre dostałem troche torfu i poprzesadzałem wszystko i porozdzielałem kapturnice..... Dół kielichów kapturnic odżył, ale reszta uschnięta, czy mogę się spodziewać nowych kielichów? kłącza kapturnice mają dobre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Jeśli mówiąc dół masz na myśli bulwę to oczywiście niebawem powinny pojawić się nowe kielichy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Usuń uschnięte części, jak ryzom poczuje słońce to od razu puści nowe liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi