michcup Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 terra oświetlenie 2x18w są około 15cm od świetlówek podłoże torf z piaskiem 1cm wody w podstawce i od jakiegoś czasu cały czas pół dawki topsinu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Chyba trochę za blisko siebie je wysiałeś ... Chyba że chcesz żeby w kupie rosły ;]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 zawsze tak wysiewam później można przesadzić albo wyrwać mniejsze rośliny i zostawić tylko najsilniejsze a zaoszczędza się dużo cennego u mnie miejsca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Spokojnie mogą rosnąć razem. Nic im nie będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 właśnie zaobserwowałem fajną rzecz 2 pierwsze liście są już owadożerne na początku nie było tego widać ale już są małe kropelki na nich a zazwyczaj u owadożerów pierwsze liście są nie owadożerne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brayan Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 U siewek rosiczek bulwiastych również już pierwsze listki są owadożerne, co mnie zaskoczyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Coś mi się nie chce wierzyć w to, rośliny zawsze wypuszczają liścienie(1 bądź 2) a dopiero potem właściwe liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 jak uda mi się zrobić fote na której będzie widać to sam zobaczysz oto obiecane zdjęcia soory za słabą jakość ale robione na szybkiego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Liścienie są, ale małe i tuz przy ziemi. To co widać to już liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 no właśnie nie bo to są te same liście co te na zdjęciach kilka postów wcześniej jestem pewien na 100% bo obserwuję ta roślinę na bieżąco a po za tym jak się dobrze przyjrzeć to są na nich resztki nasion Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Żeby wiedzieć to na pewno musiałbyś mieć powiększenie. Roślina najpierw wypuszcza liścienie dzięki substancjom zapasowym w nasieniu, dzięki nim przeprowadza fotosyntezę i dopiero wtedy wypuszcza liście. Bez wyjątków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 chyba ze są aż tak małe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 zdjęcia z 11 grudnia zdjęcia z dziś zaczyna się robić ciasno tak że za niedługo rozsadzanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Słuchaj Michcup na mieście mówią, że na wiosnę będziesz sprzedawał jedną Byblis A tak na serio, znajdzie się jedna sztuka dla mnie, jak podrosną ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 jak podrosną i odpowiedzialność za to jak będzie to rosło po wysyłce weźmiesz na siebie to coś pomyślimy ale roślinka ogólnie jest super tak że polecam każdemu za nie długo zaczną się eksperymenty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi