szamanka Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Wywal rosliny, wilgotność i tak będzie w tym czasie taka sama jak w pokoju. Btw silikon akwarystyczny powinien w miare mozliwości schnąć 4 dni, przynajmniej ten co ja mam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Mam nadzieje ze w podwyższonej wilgotnosci pójdzie szybciej, jutro podwieszę swietlówki- powinien już związać, końcową wytrzymałośc dotrze sobie w ciagu 7 dni (tak mój mówi ) Dodatkowo zamaskowałem juz szpary i wodospad- korzystając z silikonu i tajnego sprzetu do maskowania szpar z Ikei :D (do samodzielnego montażu oczywiście ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Nie wiem jaki ty masz tryb myslenia, ale w podwyższonej wilgotności na logikę schnie wolniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Silikon utwardza się od wilgoci [siloksany sieciują się podczas reakcji z wodą] dlatego w większej wilgotności powinien wiązać szybciej. [wrzuc sobie kiedyś trochę silikonu do szklanki z wodą] Aktualnie wyglada na to ze trzyma, ale dla bezpieczenstwa dzisiaj świetlówki powisza jeszcze na kablach a założe je jutro rano. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi