Imenoq Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Może zacznę od tego że nie znalazłem nic podobnego na forum. W podłożu muchołówki dojrzałem dzisiaj kolonie, bo nie było to kilka ale dobrych kilkadziesiąt maleńkich robaczków 1-2 mm przypominających małe czarne żuczki z charakterystycznymi białymi plamkami po obu stronach. Dodam że potrafią skakać nawet 5-7 cm Roślina nie wykazuje żadnych niekorzystnych zmian ale wdzięczny byłbym za podpowiedz co to i czy może stanowić zagrożenie zwłaszcza w takiej ilości? Zdjęcie z komórki wiec i makro dosyć kiepskie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Pewnie to jakiś rodzaj skoczogonka. Część z nich żywi się martwą materią organiczną a część neistety roślinami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imenoq Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Dzięki, rozumiem że profilaktycznie trochę chemii trzeba zastosować. Mam Kareate Zeon 050CS, Talstar100EC i Acetlic 500EC Który polecacie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Karate jest najbardziej uniwersalny chyba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi