Skocz do zawartości

Pytanie O Dzbanecznika

Blev_WgW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się zapytać jaki to gatunek dzbanecznika, i jak mam go trzymać, bo na razie cały czas trzymany w faunarium(często w tym się myszy trzyma) powinna być tam większa wilgotność, na dnie jest zalane wodą a on nad nią stoi sobie(niema kontaktu z wodą od spodu) usychają mu dzbanki zostały tylko dwa i nie chciałbym żeby je stracił. Proszę o szybką pomoc. Dodam że mam go parę dni.

LINK DO zdjęć :http://img32.imageshack.us/gal.php?g=p1010002e.jpg

Z Góry Serdeczne Dzięki za pomoc

Pozdrawiam Blev_WgW

Edytowane przez Blev_WgW
Odnośnik do odpowiedzi

a dasz rade jakoś zwiększyć mu wilgotność? bo nic innego nie możesz zrobić no chyba że doświetlać ale to nie ma nic raczej wspólnego z usychaniem dzbanów a i jeśli to ventrata to normalnie na parapetach dzbankuje...

wiec to pewnie aklimatyzacja

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwie ventraty i one raczej miały inne dzbanki póki jeszcze je miały:) (Teraz wypuszczają nowe bo im się trochę warunki poprawiły) Podzielam zdanie 4rafko4, że to nie ventrata. Poczekaj jednak, aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni. Do tej wody dorzuć keramzyt tak żeby był do połowy zalany, zwiększy to na pewno wilgotność powietrza, której teraz potrzebujesz jak największej.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.