Blev_WgW Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 (edytowane) Witam, Chciałbym się zapytać jaki to gatunek dzbanecznika, i jak mam go trzymać, bo na razie cały czas trzymany w faunarium(często w tym się myszy trzyma) powinna być tam większa wilgotność, na dnie jest zalane wodą a on nad nią stoi sobie(niema kontaktu z wodą od spodu) usychają mu dzbanki zostały tylko dwa i nie chciałbym żeby je stracił. Proszę o szybką pomoc. Dodam że mam go parę dni. LINK DO zdjęć :http://img32.imageshack.us/gal.php?g=p1010002e.jpg Z Góry Serdeczne Dzięki za pomoc Pozdrawiam Blev_WgW Edytowane 20 Maja 2009 przez Blev_WgW Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Jeżeli go dopiero kupiłeś musisz się liczyć, że straci dzbanki w wyniku aklimatyzacji. To jest Nepenthes x 'ventrata' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blev_WgW Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 a jak go trzymać tak jak teraz czy coś zmienić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 a dasz rade jakoś zwiększyć mu wilgotność? bo nic innego nie możesz zrobić no chyba że doświetlać ale to nie ma nic raczej wspólnego z usychaniem dzbanów a i jeśli to ventrata to normalnie na parapetach dzbankuje... wiec to pewnie aklimatyzacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Moim zdaniem to nie vetrata,gdzie go kupiles ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Mam dwie ventraty i one raczej miały inne dzbanki póki jeszcze je miały:) (Teraz wypuszczają nowe bo im się trochę warunki poprawiły) Podzielam zdanie 4rafko4, że to nie ventrata. Poczekaj jednak, aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni. Do tej wody dorzuć keramzyt tak żeby był do połowy zalany, zwiększy to na pewno wilgotność powietrza, której teraz potrzebujesz jak największej. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Zdaje mi się ze to Belii. Pewności nie mam ale porównajcie sobie z tym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi