martinlux Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ja mieszkam w prywatnym domu , ( wynajmujemy mieszkanie na poddaszu) i w moim pokoju też są stare okna ... a wilgotność w pokoju jest 30 / 40 % a w szczelnym terra tylko 70 % ... . Jak ty masz grassek w pokoju 80 % wilgotnosci tak jak na zdjęciu pokazałeś , to nie powinna być chociaż doniczka lub szyba mokra ... ? Bo jak się przyglądam to wszystko suchutkie nawet ten dzbanecznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 W sumie to masz racje martinlux powinno byc mokro. Musze kupic cos innego do wilgotnosci. Dzieki za wszystkie posty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Ja polecam coś takiego : http://www.allegro.pl/item639941045_exo_te...r_amustela.html tylko nie wiem dlaczego takie drogie teraz. Ja kupiłem za 20 coś zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 A może grassek po prostu mieszka w lasach deszczowych o to to nikt się nie spyta A tak na poważnie to chyba ten higrometr jest "mało" dokładny, radziłbym wymianę jeśli chcesz mierzyć wilgotność powietrza na prawdę. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 pozycze sobie od kogos higrometr i jak sie okaze ze moj jest jakis trafiony to chyba kupie nowy ale bede szukal jakiegos tanszego bo 77zl to troche za duzo za higrometr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 kup za 30 zł czy tam mniej nawet taki jak ja mam : z EXO TERRA Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 mowisz ze taki wystarczy i jest dokladny?? kupie i sie przekonam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 czy dokładny hmm nie porównywałem ale czytałem ze dobry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 (edytowane) ok to zobaczymy ale najpierw popytam kto ma takie cos i sprawdze sobie czy na prawde moj jest trachniety i o ile % wilgotnosci oszukuje. dzieki za rady a tak wogole to co moze byc jeszcze przyczyna tego ze nie wypuszcza dzbankow?? chyba ze one rosna a ja tak czesto na nie patrze ze nie widze postepu jak rosna i caly czas mi sie wydaje ze stoi w miejscu... Edytowane 2 Czerwca 2009 przez grassek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Wytwarzanie dzbanka trwa ze 2-3 tygodnie, ale jak rośnie to to widać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 kurde.... bo umnie to stoi w jednym miejscu. wygina sie do gory i fajrant... przestaje rosnac... juz nie wiem gdzie tkwi problem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 jeśli nie ma wilgotności to nie ma dzbanków ... daj do podstawki keramzyt i zalej do połowy wodą... to na pewno podwyższy wilgotność Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 jeśli nie ma wilgotności to nie ma dzbanków ... daj do podstawki keramzyt i zalej do połowy wodą... to na pewno podwyższy wilgotność Taa, jasne. Wilgotność ma wpływ na wielkość i czas utrzymywania się dzbanków na roślinie ale nie na wytwarzanie. Nie u Ventraty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grassek Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 keramzyt jest juz w podstawce. poczekamy zobaczymy. moze beda jakies efekty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi