Skocz do zawartości

Wasza ulubiona muzyka i ulubione zespoly

Gość killer88

Rekomendowane odpowiedzi

A to a propos czego?

Gay.

Jeśli chodzi o amerykańskie granie: System Of A Down i to co z nich zostało, czyli Serj Tankian i moim zdaniem lepsza część: Scars On Broadway.

Propo metaliki :D

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 365
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rammstein, RATM, Kult. Ogólnie lubie wszystko co mocne, tak więc Metallica, Nirvana i SoaD oczywiście tez czasem słucham.

Żaden z zespołów które wymieniłeś nie jest "mocny".

a polski KAT? zna ktoś :D

Znam, ale lubię tylko ballady, bo darcie ryja "SZEŚĆ SZEŚĆ SZEŚĆ SZATAN SZATAN" mnie nie jara. Ale ballady Kostrzewskiego mają duszę.

Odnośnik do odpowiedzi

tak bez Kosa ale utwór hmm jak to było "dark hole"- the black habist czy jakoś tak [beeep]iaszczy :D

Ale nie można sie czepiać darcia ryja Kat jest uważany za prekursora black metalu w Polsce także i tak podziwiam że nie poszli dalej(czyt. wiadomości o zespole z przełomu lat 80-tych i 90-tych)

Odnośnik do odpowiedzi

ArturP - no dobra - zgodze sie że Kult, SoaD, Metallica i Nirvana nie są "mózgoje**mi". Ale nie potrafie zrozumieć dlaczego uważasz że Rammstein nie jest mocny. <_< Masz coś ostrzejszego? Podaj nazwy zespołów - posłuchamy 8)

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Rammstein riffy ma zaj***ste i pod tym względem tylko RATM sie moze z nim równać. A wokal? - no, tutaj jest pewien problem, bo jednym sie on podoba, innym nie - mój kolega co slucha Queen'a kiedy tylko słyszy jak Till (Lindemann) sie odzywa, to wychodzi. Ale na przykład ja nie umiem se wyobrazić R+ z innym wokalem:)

slayer, vader,behemot,burzum,venom,mayhem,gojira - z podanych słyszalem tylko vadera - i niezbyt mi sie spodobał - po prostu wole czystszy wokal niz growl - moze nawet być żeński (Within Temptation)

Edytowane przez reddevilmata
Odnośnik do odpowiedzi

Przebieranie się w jakieś (sory..) [beeep] na scenę jest gejowe. (m.in. dlatego śmiać mi się chce jak widzę jakiegoś behemotha i myślą, że są groźni). Ale mowa o Rammstein (tak właściwie czemu skraca się "R+"? Od razu widac, że inspirują się jakimiś ciotami. Twórczość SOAD'u to wpływ Charliego Mansona głównie, a rammstein? Ah i jak ktoś porżnie troche na gitarze i przyśpiewa o nekrofilii to nie jest taki twardy od razu.

Twardy i hardcorowy to był GG Allin - polecam poczytać. :)

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm. Porównujesz Rammstein do ciot - coś tu chyba jest nie tak, no ale to jest twoje zdanie, ja nie będe ci narzucał swojego:) A R+ wzielo sie od loga zespołu - takiego jakie naven ma w avatarze...

A GG Allin moze i był hardcorowy, ale na pewno nie umysłowo zdrowy...masochizm nie jest normalny :P

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm. Porównujesz Rammstein do ciot - coś tu chyba jest nie tak, no ale to jest twoje zdanie, ja nie będe ci narzucał swojego:) A R+ wzielo sie od loga zespołu - takiego jakie naven ma w avatarze...

Mówię tylko, że w porównaniu chociażby z GG Allinem wypadają cipkowato. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytałem troche o nim i doszedlem do wniosku, że publicznośc na jego "koncertach" była jeszcze bardziej chora niz on - dac sie obsrać i/lub zgwałcić i jesszcze za to płacić - no, jak kto lubi. Jutro odwiedze jutiuba i poszukam jego muzyki - jeżeli rzeczywiście jest to punk - to istnieje duza szansa na to,ze mi sie spodoba. Co nie zmienia faktu, ze gosciu, który nie umie sie wysrać bez publiki jest dla mnie idiotą :P

Wracając do publiki i jego "koncertów" - z tym jest jak z ustawkami kiboli - jak chcą, lubią i mają gdzie - prosze bardzo - tylko zeby nie zagrażali normalnym ludziom, nie niszczyli wszystkiego wokół i nie oczekiwali pomocy medycznej.

Odnośnik do odpowiedzi