Skocz do zawartości

Wasza ulubiona muzyka i ulubione zespoly

Gość killer88

Rekomendowane odpowiedzi

Metal, ciężki rock : Sabaton (40:1, back in control ), System of down ( BYOB, sugar ), rammenstein ( du hast , ich will ), Disturbet ( down with the sickness ) , Bogurodzica (serio) i kilka innych

:] Edytowane przez TherionS
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 365
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Metallica, Sonata Arctica (np.: "Shy", "Full Moon"), Sabaton, KoЯn, Godsmack (szczególnie wersje akustyczne), Dragon Force, Avenged Sevenfold (np.: "Welcome to the Family").

Do tego trochę Nirwany, Nickelback, Linkin Park. Bardzo lubię, Bluse i wszystko gdzie słychać prawie samą gitarę =D

Edytowane przez Raiokouczan
Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie klimaty metalowo-rockowe, ale staram się nie ograniczać i bez oporów bawię się przy reggae, popie lub mrocznym elektro, ale to raczej okazjonalnie.

Absolutnie ukochanym zespołem, na którego pierwszym w Polsce koncercie poryczałam się jak gimnazjalistka (a miałam lat dwadzieścia-kilka :P) jest bezsprzecznie Blind Guardian. Generalnie mam słabość do folk/gej metalu o zabójcach smoków i księżniczkach :D

Zdecydowanie poza moim gustem muzycznym jest hip-hop, choć czyniłam wiele podejść, to niestety, kompletnie nie moja poetyka.

Odnośnik do odpowiedzi

• 7 months later...

Natrafiłem na ten i temat i postanowiłem go trochę odświeżyć. :)

Moje ulubione zespoły:

-Nirvana

-Metallica

-The Offspring

-AC/DC

-Iron Maiden

:rotfl:

A z polskich Luxtorpeda

Edytowane przez daro7979
Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

To ja chyba lubię najbardziej urozmaiconą muzykę od Led Zeppelin,Uriah Heep ze wszystkimi wokalistami,Deep Purple,Jetro Tull,Super Tramp,UFO,Bad Company,King Crimson,AC/DC,Iron Maiden,po Jearre,Mick Oldfild,Vangelis z Andersonem i sam,Pink Floyd

Uwielbiam "nudną "klasykę.Uważam,że jest najpiękniejsza.Tu głównie Edvard Grieg,Czajkowski,Verdi,Vivaldi,Chopin,Strauss - wolę ojca niż syna,Moniuszko,Bethoven,Liszt i Schubert.

Tu zależy czy np.koncert gra ktoś,że czuje się gęsią skórkę,że przybywa powietrza w płucach ,serce mocniej bije,czy granie jest bezpłciowe.Czy dyrygent daje ognia,czy się wlecze.

Zapewniam Was,klasyka jest piękna,tylko trzeba posłuchać.Polecam Koncert Griega a moll op.16.

Z polskich to Dżem,Bajm,Budka Suflera,bardzo podoba mi się Sebastian Riedel.Uważam,że jest lepszy od ojca.Lubię Anię Rusowicz,Maanam,ONA.

Na koniec coś śmiesznego.

Słucham Mazowsza i Śląska,który uwielbiam za te wspaniałe chóry męskie i Jopka głos.

Kiedyś słuchałam szantów.

Lubię muzykę z "Władcy pierścieni"., z naszej trylogii,ze "Stawki większej niż życie",piosenki Tomka z "Czterech pancernych".

Może o czymś zapomniałam,nie pamiętam.Wolę generalnie męskie głosy.Jest kilka żeńskich np.Beata Kozidrak.Lubię bluesa,grę na harmonijce ustnej,gitarowe solówki,dobre kawałki na perkusji,fortepianie.

Tak,że widzicie,że muzyka,której słucham jest różnorodna.

Obecna muzyka oparta na rytmie,a nie melodii jest płytka.Słowa piosenek to kilka powtarzających się linijek nie mających znaczenia,pustych i bez wartości.A dobry tekst też dużo znaczy.Bo teraz patrzy się,aby jak najmniejszym kosztem zarobić jak najwięcej.

A ja osobiście nie czuję takiej muzyki.

Muzyka,film,teatr,książka musi posiadać to coś,nieść ze sobą jakiś przekaz,jakąś wartość,wtedy działa pozytywnie i rozwijająco na osobowość człowieka i nie tylko.

Muzyki,banałów nie słucham,nie oglądam,bo i szkoda na to czasu.

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo podoba mi się Sebastian Riedel.Uważam,że jest lepszy od ojca.

Ja tam znowu jestem takiego zdania, że prawdziwych legend się do nikogo nie porównuje :D. Jakby nie patrzeć, gdyby nie wielki Rysiek, Seba raczej nie zająłby się na poważnie muzyką...;) A przynajmniej nie byłby już od początku tak znany. Tak czy siak, oba zespoły lubię.

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo,że Sebastian ma to coś po ojcu,ale najprawdopodobniej nie śpiewa pod nie wiadomo jakim wpływem,o to mi chodzi.Głos ma podobny,czucie,interpretacja.W końcu jako dziecko trochę z nimi był.Grał na harmonijce na koncertach.To wiem nie tylko z filmu.

A ja zapomniałam dodać do swojego jeszcze poezji śpiewanej,a tu głównie M.Grechuta,E,Demarczyk,M.Bajor,Stare Dobre Małżeństwo,no i może M.Umer,J.Wójcicki,R.Przemyk.

Pewnie,że co legenda,to legenda,to są filary.Ja też trochę koncertów zaliczyłam.Byłam w Lublinie na zaproszenie Beaty Kozidrak.W Radiu Lublin wygrałam bilet na Budkę Suflera,coś jeszcze,nie pamiętam.Wychowałam się na ulicy,gdzie było 5 zespołów.Tam wszyscy grali,śpiewali.To była normalka.Dostali nawet wyróżnienie w Jarocinie.Na koncercie Dżemu jeden zagrał na perkusji,to mu powiedzieli,że momentami jest lepszy od ich perkusisty.

Głównie gitary stanowiły nierozerwalny przedmiot.Zawsze były obok,pod bokiem,bo i ja też grałam,dokąd nie złamałam ręki.

Zdolny sąsiad zrobił Qadro i słuchało się muzyki,dyskutowało itd.

Ach,to były czasy ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...