Skocz do zawartości

Konkurencja Między Roślinami

Phantom

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna roślina-jedna doniczka ma tę wadę, że to sporo doniczek, sporo podstawek i sporo przestrzeni. I dlatego myślę, co by skupić kilka w jednej (już jeden "burdelik" mam, ale to raczej mimowolnie ;) ).

to polecam kuwety mniej miejsca zajmują i łatwiej się podlewa

Odnośnik do odpowiedzi

ha jedna roślina :) moim zdaniem to często niemożliwe bo taka subulata cleistogamiczna sama sobie wyrośnie i wtedy są już dwie roślinki :D

sama nie wyrosnie tylko jak masz obok w innej doniczce i dodatkowo nie pilnujesz tego... a jak juz wyrosnie to sie wyrywa to

Odnośnik do odpowiedzi

sama nie wyrosnie tylko jak masz obok w innej doniczce i dodatkowo nie pilnujesz tego... a jak juz wyrosnie to sie wyrywa to

to wytłumacz mi w jakiś sposób mi wyrosła taka subulata skoro na początku hodowałem tylko rosiczki, a o pływaczach jeszcze nie miałem żadnego pojęcia?? :D

i nie tak łatwo to wyrwać by nie uszkodzić innych roślin bo stolony bardzo ładnie się rozrastają w podłożu i owijają korzenie pozostałych roślin więc ryzykuje się zdrowie też roślin które rosną w pobliżu.

Odnośnik do odpowiedzi

Może od kogoś przywlokłeś? Albo w podłożu były nasiona, które wykiełkowały gdy nastały odpowiednie warunki.

Ale można sukcesywnie wyrywać stolony skutecznie osłabiając roślinę bo nie będzie mogła przeprowadzać fotosyntezy.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.