Gawien Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Ja trzymam w akwarium , Maklerw w swoim terra, Paweł też cephale trzymał lub trzyma nadal w terra , więc chyba najlepiej jak każdy zdecyduje gdzie chce trzymać , ja akurat więcej światła mam w akwarium więc i tam są moje cephale , a jak ktoś się grzyba boi to zawsze można popryskać zapobiegawczo raz na jakiś czas odpowiednim środkiem Pozdro! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 a mogę np. zamiast wentylacji w pokrywie dać jakieś urządzenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 tak wiatraczek PC Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 michcup napisał: tak wiatraczek PC Tak ale otwór wentylacyjny i tak musi być. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 (edytowane) ok dzięki a jaka jest dobra pokrywa metalowa, szklana , czy plastikowa? Edytowane 16 Czerwca 2009 przez Gabik1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 jak terrarium to oczywiscie szklana. jak masz zamiar trzymac w srodku dzbanki to polecam cos a'la moja parapeciarka normalnie trzymam w niej male tlustosze no ale w oczekiwaniu na nowe dla dzbankow zakleilem jedna wentylacje i male dzbanki sobie tam mieszkaja Duży + prosta regulacja wilgotnosci. podnosisz lekko wieko (ja mam dwa dla wygody ) i wilgotnosc spada na leb zakrywasz i wilotnosc gwaltownie rosnie - dla tych którzy wieżą że temperatura ma kluczowe znaczenie (przy dzbankach) - temperatura w srodku rosnie (mnie to tam nie obchodzi ) a tu masz zdjecie http://img188.imageshack.us/img188/8585/sv106396.jpg (zostanie usuniete za tydzien zeby mi profilu nie smiecilo wiec jak ktos chce sie naogladac to ma tydzien) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 ja zamierzam trzymać tam helamphore Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 zamiary czasem sie zmieniają ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 W tym wypadku raczej nie bo dzbaneczniki mam same duże, które wiszą mi w pokoju A po helamphore niedługo jadę więc muszę mieć terrarium gotowe:) Jedna mi dziś przyszła jeszcze i nie mam gdzie jej dać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 A jakie w końcu wymiary planujesz dla tego akwa/terra? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 długość 28 a szerokość 18 na 2 rośliny wystarczy? czy większe? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Gabik1 to na takie terra to nawet nie opłaca Ci się wykładać kasy. Roślinki je przerosną bardzo szybko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 czyli większe lepsze? Jakieś mam w domu większe akwarium to przerobie to większe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Na takie małe to nawet porządnych świetlówek nie kupisz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 To przerobie to większe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi