Josyn Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 pomyslowe z ta paprotka, calkiem mi sie podoba po przerobkach, szczegolnie cudowna filiformis, do tego jak kwitnie ta kapturnica purpurowa mniejsza to venosa czy purpurea? pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 pomyslowe z ta paprotka, calkiem mi sie podoba po przerobkach, szczegolnie cudowna filiformis, do tego jak kwitnie ta kapturnica purpurowa mniejsza to venosa czy purpurea? pozdro ta marniutka to purpurowa a ta gesta czerwona to zylkowata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 jak dla mnie za duzo badyli, a oprócz tego ładnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 jak dla mnie za duzo badyli, a oprócz tego ładnie. badyli bylo wczesniej duzo teraz jest malo , zreszta mi sie podoba taki styl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 No dobra dawaj tegoroczne zdjecia. Sam majac taki owadozerny ogrodek jestem ciekawy jak u innych to sie rozwija. Zachecam rowniez osoby ktore maja takie torfowiska do zalozenia tematow i wrzucenia zdjec i opisow, tak malo ostatnio dzieje sie na forum. pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) powiem tak zdj nie dam ponieważ tegoroczna zima zbiła mi zbyt dużo kapturów dlatego wyciągnąłem je stamtąd ,na razie są tam tylko 2 sadzonki purpurowej i jeszcze jakaś mała kapturnica. Torfowisko w tym roku bd przerabiał na miejsce gdzie bd tylko nasze polskie rosiczki i w najbliższym czasie również nasze rodzime tłustosze poza filiformisem i 3 kapturnicami. Zdj mogę wrzucić za niedługo. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Michał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) post do usunięcia. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Michał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Ja zdjęcie swojego maleństwa zamieszczę za jakiś miesiąc. Ogólnie u mnie torfowisko wkomponowane jest w skalniak, gdzie rosną "normalne" rośliny. Oczywiście ziemia uniwersalna jest oddzielona od torfu. Trzymam tam filiformisy, filiformis x intermedia, s. leuco x mitcheliana, rotundifolia, s. purpurea, anglica i muchołówkę (tej zimy jedna mi padła, ale zobaczymy czy ta sztuka przeżyje ). W przyszłym roku zamierzam zrobić coś większego. Planuję wokół sadzawki, w której będą jakieś pływacze wodne, rozsypać torfu i posadzić tam polskie rosice + kapturki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi