Skocz do zawartości

2 Fora Czy Jedno

maklerw

Zjednoczenie  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem zdecydowanie za tym pomysłem- pytaniem pozostaje jedynie sprawa dalszych władz połączonego forum i jego forma... Czy będzie to po prostu przeniesienie tematow i postów z jednego na 2gie [jak dla mnie ciężka rzecz], czy stworzenie nowego forum od zera?

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak dla mnie jest to bez sensu i zgadzam się z marromem nic to nie zmieni w kwesti wzrostu liczby zainteresowanych roślinami i poglebianiem wiedzy. Tak naprawde w Polsce jest niewielu hodowców którzy hodują rośliny ponad 2 lata większość zrezygnowała po roku.Dla mnie jest to dziwne skoro to Jan oderwal się od tego forum ,a teraz raptem chce sie połączyć? Co przyniesie nam połączenie forów? Chyba tylko wygodę w postaci jednokrotnego logowania ale mogę się mylić... Faktem jest ,że długoletni hodowcy korzystają z wiedzy zawartej na cpuk ,a nie na naszych rodzimych forach.

Edytowane przez paulo09
Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, że jest tam pare fajnych gadżetów

Głównie chodzi o umiejętności i zapał Janka

Fora różnią się tylko tym, że na tamtym coś się dzieje, powstają nowe artykuły, tutaj dawno nowego arta nie widziałem.

Marrom, nie chodzi tylko o to, czy ktoś się zna na roślinach i umie coś napisać, ale też o chęć.

Ogólnie jestem na tak o ile zostanie IPB

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie jest to bez sensu i zgadzam się z marromem nic to nie zmieni w kwesti wzrostu liczby zainteresowanych roślinami i poglebianiem wiedzy. Tak naprawde w Polsce jest niewielu hodowców którzy hodują rośliny ponad 2 lata większość zrezygnowała po roku.Dla mnie jest to dziwne skoro to Jan oderwal się od tego forum ,a teraz raptem chce sie połączyć? Co przyniesie nam połączenie forów? Chyba tylko wygodę w postaci jednokrotnego logowania ale mogę się mylić... Faktem jest ,że długoletni hodowcy korzystają z wiedzy zawartej na cpuk ,a nie na naszych rodzimych forach.

Wypowiedzi marrom'a sa dal mnie zawsze istotne i potrafie przyjąć jego wątpliwości, nikt nie mówi że to trzeba zroić jutro ale myśle że jeśli w ciągu kilku miesięcy przygotuje się odpowiedni grunt to uda sie to sensownie zrobić.

I tu sie mylisz to nie Janek oderawł się od forum tylko od nepenti i nie jest to istotne dla łaczenia for ! A druga sprawa to że potrzebny jest tu taki admin jak janek a nie heim gdzie ostatnia jego wizyta to ponad miesiac temu nie mowiac juz ze jak sie cos krzaczy to nie mozna sie go doprosic o interwencje.

Ja widze 2 plusy :

+ admin który wie co robi i ma czas na forum

+ społeczność zebrana w jednym miejscu

Jedno i drugie forum ma swoje zalety i wady, ja chcialbym aby usunac wady a skorzystac z zalet obu !

Co do CPUK tu sie mylisz, ja nie znam na tyle jezyka zeby korzystac z tamtej wiedzy. Pozatym to typowe myslenie polaka to co oce to caacy a co nasze to beeee :P

Odnośnik do odpowiedzi

Łączenie, a raczej wchłonięcie przez Janka chyba jest nieuniknione. Warto w takim razie podyskutować z Jankiem (bo po mimo konsultacji ze społecznością on jest osoba decydującą co i jak ma się zmienić) co miało by trafić i w jakiej formie do Niego.

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również bardziej odpowiada kształt tego forum, niż owadożerów, ale nie to jest najważniejsze.

Jak większość użytkowników, ja również jestem za połączeniem forów, ale pod pewnym warunkiem.

Na tym forum jest zdecydowanie więcej doświadczonych hodowców, na owadożerach jest skora do działania administracja i prężnie rozwijający się portal. Jeśli połączenie pomysłowej, kontaktowej administracji forum owadożerów z doświadczeniem hodowców z tego forum miałoby dać jakieś rezultaty w postaci dokładniejszych, lepszych, z kolejnymi uwagami praktycznymi artykułów/opisów roślin/sposobów hodowli, to uważam, że takie połączenie byłoby korzystne. W innym wypadku - nie widzę powodu. Może poza finansowym, bo to forum też ktoś musi utrzymywać.

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem na tak ale jeśli by nasze forum było na owadożerach uważam że takie rozwiązanie było by najlepsze duża wiedza zawarta na portalu i nasze bardziej rozwinięte pod względem ilości tematów forum (wątpię żeby się to udało)

ps ja za bardzo za atmosferą owadożerów nie przepadam jakieś tamto forum takie spokojne i łatwe jest

Odnośnik do odpowiedzi

O to się głównie rozchodzi, żeby połączyć sprawne zarządzanie i portal z archiwum postów i wiedzą, jaka zawarta jest na tym forum, a dodatkowo zebrać wszystkich ludzi w jednym miejscu. Może wreszcie zostałyby uaktualnione wyniki konkursu na stronie głównej? :D

I naprawdę, skórka na forum czy kwestia ofert to są najmniejsze problemy.

jakieś tamto forum takie spokojne i łatwe jest

Tak, a tutaj po prostu ruch, harmider, burza mózgów, że ho ho :) Najczęstsze wpisy na shoucie to: "Jest ktoś?", reklamy własnych wątków albo poszukiwania moderatora, a "Nowe posty" to najczęściej "Paulo09 Oferta". Bez urazy :D:P

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzejmie zawiadamiam osoby, dla których forum owadozery.pl było nieczytelne, że została właśnie utworzona nowa skórka o rozkładzie elementów zbliżonym do tego forum (skórka subsilver2 w ustawieniach konta). Komentarze i uwagi odnośnie nowego wyglądu mile widziane.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.