Masiol Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 poparzenia zwykle sa wlasnie w momencie naglego przeniesienia na silne bezposrednie slonce. wystaw ja na zewnatrz na max slonce, nic jej nie bedzie. jak napisal paulo na poczatku liscie moga byc popalone, ale potem beda zdrowe i ladne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpako85 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Ale jak kończy popołudniem mi się bezpośrednie słońce (na zewnatrz) to mam na parapet ze słońcem wtedy przenosić czy ma zostawać na dworze przez cała dobę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Na dworze całą dobe noi chyba że pada i nie jest osłoniety parapet. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Na dworze całą dobe noi chyba że pada i nie jest osłoniety parapet. A muchołówka z cukru jest? W naturze też nikt nie osłania roslin przed deszczem więc się o to nie martw. Chyba że spodziewasz się burzy z gradobiciem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 A nie pomyslales, że może ją wymyć razem z podłożem z doniczki? Trzeba czasem myśleć A grad to najmniejszy problem:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 (edytowane) Paulo, ja mówie o deszczu a nie o oberwaniu chmury.. Na zdjęciach nie wygląda na mikrusa więc niby czemu miało by ją wymyć? Najwyżej to przybrudzi ją troszke podłożem Edytowane 19 Lipca 2009 przez JarasPMI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpako85 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Wyeksmitowałem ją na balkon niech się dzieje co chce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpako85 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Chyba jednak nic z tego liścia nie będzie (przepraszam za post pod postem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 No bo nic z niego nie bedzie bo uschnie, no nie ? Przeciez te liscie nie zyja wiecznie, Paulo chcial zebys zostawil tego liscia zeby roslina miala z czego fotosynteze robic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Poza tym roślina ściąga z obuierającego liścia soki a tak obcinając pozbawiasz ją tej możliwości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpako85 Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Aha ok to nie ruszam go. Dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi