Skocz do zawartości

[CZERNIEJĄCE LIŚCIE] - czy to normalne?

Kober

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to normalne że przy starszych roślinach robią się czarne brzegi liści, ale pułapka nie, pułapka jest cały czas zielona. A po pewnym czasie się robi cały liść czarny, pułapka żółknie, zamyka się i też robi się czarna.

czarnam.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Chuba masz racje. Ja już swoją nie podlewam prawie tydzień a wody jej nie ubywa. Chciałem za dobrze dla mojej roślinki i przedobrzyłem. Dzięki za odpowiedź.

Pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z moją tak samo miałem, ale  nie wiedziałem jakl temu zapobiegać więc zostawiłem to tak aż cała roślinka obumarła.

Już miała iść na wyrzucenie, gdy moja mama zobaczyła ze wypuszcza nowe listki.

zostawiłem i dzis mam piękną roślinkę z nierozwiniętymi pułapkami

Odnośnik do odpowiedzi

moja cały czas ma tak z centymetr wody i jak dotąd się nie skarżyła :) Acz fakt, że jak przez pare dni siedząc w domu dopieszczalem ją lejąc po brzeg to w końcu zastrajkowała i zaczeła więdnąć. Szczęśliwie musiałem wówczas wyjechać, matka zapomniała się nią opiekować i te 2 dni bez dolewek dobrze jej zrobiły :)

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem powinna byc podlewana co drugi dzien, chyba ze slonce ostre to codziennie tak zeby miala wilgotno caly czas ale nie zeby woda za dlugo stala w podstawce, z wyjatkiem lata i upalow ... Ale to tylko moje skromne zdanie

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie ze zapytam w tym temacie. Pytanie dotyczy liści muchołówki.

Jeden ( chyba jeden - oby ) listek u mojej muchołówki jest uschnięty u podstawy, a reszta wraz z pułapką jest niby OK. Ostatnio złapała muche. I tu mam pytanie: czy ten kawałek uschnięty ma szanse na odrodzenie? czy juz spisać cały listek na straty - i ciach ciach ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.