sacik Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) witam nareszcie udało mi sie w 90% ukończyc torfowisko zostało tylko dac więcej mchu torfowca i nie tylko ale także korzeni i jakichs kamieni to może teraz troche o kosztach: deski-40zł kątownik-40zł siatka pod keramzyt-10zł torf-50zł keramzyt- ? nawet niepamiętam ile zapłaciłem folia-40zł (mam jej troche więcej bo brałem na zapas dlatego tyle zapłaciłem) impregnat do drewna-40zł torfowisko ma 1,5m dł/ 40cm wys/ 50cm szer... uprzedzam pytanie czemu nie w ziemi? - ponieważ na począku była koncepcja aby torfowisko było przenoszone a w koncu wyszło na to iż tego poprostu za nic sie niedzwignie ;( więc rosliny będą wyjmowane na zime za rok może zrobie sobie w ziemi teraz jeszcze chcem dodac tam tłusosze zostawiłem dla nich troche miejsca i oczywiscie więcej rosiczek bo mam tylko filiformisa i intermedia dobra teraz czas na fotki to by było na razie na tyle czekam na wasze koncepcje co dodac co zmienic itp ;D Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez sacik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 mi sie bardzo podoba. jak dla mnie nie trzeba nic zmieniac. podoba mi sie to ze nie jest naładowane nieowadozernymi dodatkami ( badylami, kamieniami). czekam tylko jak zapelnisz cala skrzynie i od razu fotki na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Mnie tez się bardzo podoba Tylko jak by padał deszcz to czy rośliną nic się nie stanie ? Deszcz przecież jest kwaśny a rosliny podlewamy wodą destylownaną lub demineralizowana..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 deszcz nic im nie zrobi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Mnie tez się bardzo podoba Tylko jak by padał deszcz to czy rośliną nic się nie stanie ? Deszcz przecież jest kwaśny a rosliny podlewamy wodą destylownaną lub demineralizowana..... na sląsku to na pewno przecież tam nawet powietrze widać Tak sie zastanawiem czy nie lepiej bylo dac rosliny odwrotnie chyba ze ten cien sie przesuwa. Ja bym dal rosiczki tam gdzie jest wiecej cieania a kapturnice tam gdzie jest najwiecej słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 cień pada od sosny i sie przesuwa z biegiem dnia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Fajnie to wygląda, tylko tak jak już pisałem na SB, żeby ten mech odbił, mi wyglądał na sznurek, albo kluski jakieś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 na sląsku to na pewno przecież tam nawet powietrze widać Co jak co ale teraz Śląsk jest czystym województwem. Tylko w Zimę śnieg jest brudny jak długo nie pada nowy ale to z centralnego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Zgadzam się tomislav1ster , że teraz na Śląśku jest fajnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi