Skocz do zawartości

Torfy ( Ziemie ) Z Castoramy

Kanthey

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz uzyskać odpowiedz jaka ci odpowiada a nie to co pisza ludzie to po prostu sie nie pytaj !! skoro ludzie polecaja ten bo maja go sprawdzony to widocznie sprawdzili i jest dobry i nie poleca ci czegos czego nie sprawdzili tylko poto zebys mial odpowiedz ktora ci odpowiada !!

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem 11 zł za 80 l to nic , jak allegro.pl sprzdaje sie 1 l torfu za 1 zł 80l = 80 zł + jeszce wysyłka ,a tu tylko 11 zł :D

Juz polecaliście Atheny, AURA , humustorf, ale czy nikt nie kozystał z Torfu Ogrodovy BIOVITAL 20 l o pH 3,5-4,5 ?

http://img29.imageshack.us/i/dsc00450dmx.jpg/

Upieram swoje zdanie z tym BIOVITALEM bo to jest tylko 20 l a 80 l by się u mnie zmarnowało ....

Odnośnik do odpowiedzi

Ok niech wam będzie, kupie HUMUSTORF :P

Jak się tak o niego zażarcie bijecie to musi byc dobry, a bivital moge kupić żeby go przetestować i pokazać, że też nie jest zły :P

Odnośnik do odpowiedzi

maklerw napisał:
to kup sobie biovitalem tylko potem nie zkladaj tematu co to jest na torfie jak podobnie kolega sie dziwi skad wykwity soli :) i to zanim jeszcze cos posadzil http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...amp;#entry86298

Masz racje już nie mam żadnych wątpliwości

Dzięki maklerw , że pokazałeś mi ten temat :)

Jeszcze jedno, gdzie dostane troche mchu torfowca?

Edytowane przez Kanthey
Odnośnik do odpowiedzi

ja wydam pozytywna opinię dla pozycji "4"(Humustorf), obecnie mam ten torf, używam go i uważam że jest dostatecznie dobry,

co do innych wyżej wymienionych torfów to nigdy ich nie miałem wiec nie wiem czy są one lepsze lub gorsze niż "4",

uważam że "4" jest dobry ale nie rewelacyjny, wcześniej miałem już torf o wiele lepszy niż ten,

np: torf który kiedyś kupowałem od nepenti był znacznie lepszy od tego, mianowicie ten torf szybko pokrywa się takim zielonym nalotem(chyba jakiś mech) oraz o wiele łatwiej chwyta go pleśń, ale rośliny rosną na nim bardzo ładnie więc polecam

Odnośnik do odpowiedzi

eutr napisał:
mianowicie ten torf szybko pokrywa się takim zielonym nalotem(chyba jakiś mech) oraz o wiele łatwiej chwyta go pleśń, ale rośliny rosną na nim bardzo ładnie więc polecam

O tym nie wiedziałem, dzięki za info :)

Tak masz racje wszyscy polecają nr. " 4 " ,muszę sprawdzić czy naprawde jest taki fenomenalny jak wszyscy mówicie ;)

Edytowane przez Kanthey
Odnośnik do odpowiedzi

maklerw napisał:
u mnie lezy 2 lata ... nie ma znaczenia :D torf powstawal przes kilka jesli nie kilkanascie lat :) nie ma przydatnosci do spozycia lol

Heh a tu się mylisz, bo dziś kupiłem ten torf a na prawym dolnym rogu mniejszym drukiem napisane : Termin Ważności 01 styczeń 2011 , czyli jednak ma jakąś przydatność sporzyćia :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.