Masiol Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Sluchajcie mam problem. Na wiosne zakupiłem D.m all red. Był naprawdę malutki, ok.1 cm. Przez cały okres letni znajduje się na dworzu na bardzo słonecznym stanowisku, woda oczywiście destylka. I co się dzieje?? Wogóle nie rośnie. Mamy już koniec sierpnia, a on nic nie ruszył, co jest? Nowe pułapki są zdrowe, lecz bardzo szybko czernieją i usychają. Zero wzrostu przez cały rok. Już nie wiem co mam robić. NIestety fotki nie dodaję gdyż owy all red jest maluteńki, a niestety makro w aparacie nie mam. Liczę na to, że korzystając tylko z opisu mi pomożecie. P.S Sprawdzałem bulwe, jest biała, więc żyje. Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Zbyt szyybku uychajace i czerniejace liscie to wina pewnie przelania. Nie wiem czy caly czas stoi w wodzie czy jak tak z podlewaniem. Dodatkowo nie bardzo wiem jakie to stanowisko stoi czaly czas na sloncu czy w foli, szklarni ... opisz dokladniej. Ale czernienie prawie zawsze wiaze sie z przelaniem. Inna opcja to moze nieodopiwednie podloze ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 ja tak miałem z 'Sawtooth' nie przelany podloza zmieniłem z 3 razy przez 2 lata ni cm nie urósł ---> wywaliłem go Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 stoi na słońcu na wolnym powietrzu, nie w szklarni. jak wypije to podlewam. czyli przelanie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Z pewnosćią tak, może spróbuj zrobić troche przerwy w podlewaniu ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi