przemek2061 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tłustoszy jeden z nich ten który ma lekko zaczerwienione liście to przypuszczam że to Pinguicula laueana T.Carrow a drugi to nie mam pojęcia wiec proszę o pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 najlepiej będzie jak zakwitną bo tłustosze sie rozpoznaje po kwiatach takto to niewiem czy ktos ci pomoże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATRIX Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Ten pierwszy to prawdopodobnie P. laueana tak jak piszesz w rozecie zimowej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 a ten drugi to może esseriana w zimowej rozetce?? bo ma te liście jakieś takie wąskie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Już wiem jakie to tłustosze.Nie pamiętałem od kogo je kupiłem ale już znalazłem pierwszy to laueana T.Carrow a drugi to gracilis x emarginata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi