przemek2061 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie czy ktoś rozmnażał paradoxe z pędu kwiatowego?? Jest to skuteczne?? W necie nigdzie nie można znaleźć o tym info więc może ktoś się podzieli spostrzeżeniami jeżeli tak rozmnażał tą rosiczkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Próbowałem z pędu: bez rezultatu. Udało mi się tylko z liścia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A rozmnażając z liścia przecinać nerw z tyłu czy tylko położyć na wilgotnym torfie i przykryć?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Tu masz krótką relację: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Drosera-P...iowa-t4660.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Czyli wygodniej jest rozmnażać ogólnie owadożery ( czy tylko Drosera Paradoxa ) w ten sposób, czy może położyć na wilgotnym torfie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Dzięki Mariusz za odpowiedź zaraz biore się do rozmnażania zobaczymy co mi wyjdzie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Czyli wygodniej jest rozmnażać ogólnie owadożery ( czy tylko Drosera Paradoxa ) w ten sposób, czy może położyć na wilgotnym torfie ? oólnie to możesz tak rozmnożyc wiele owadozerów na torfie też można położyc Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez sacik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiousz Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A czy przy takim rozmnażaniu jak podane w linku potrzebne jest dużo słońca?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Dużo światła i temperatura. Mnie udało się z liścia rozmnożyć Albe, tokaiensis i (nareście! ) muchołówkę. Mam teraz więcej gatunków, to będe próbowała z innymi Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Dużo światła i temperatura. Mnie udało się z liścia rozmnożyć Albe, tokaiensis i (nareście! ) muchołówkę. Mam teraz więcej gatunków, to będe próbowała z innymi A mucholowke to z liscia, pulapki, czy jak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) odrywasz liścia (czyli całość, pułapka etc.) razem z częścią podziemną (biała "bulwa") białe przysypujesz torfem i gotowe ;] Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez mati43 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Mi chodzi o ten drugi sposob rozmnazania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi