Skocz do zawartości

Substrat Kokosowy

lecter

Rekomendowane odpowiedzi

Mech torfowiec posiada właściwości przeciw grzybicze (mam nadzieję, zę się nie pomyliłem).

Mech żywy tak ale nie torf z mchu :D. kokos podobno tez ma wlasciwosci anty grzbiczne ale sprawdzala zona przy storczykach i plesnial ... wiec mysle ze jeszcze wszystko zalerzy do czego chcesz go uzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kokos jako podloze dla dzbankow, tylko ze i tak wymieszalbym go z mchem

Odnośnik do odpowiedzi

Mech żywy tak ale nie torf z mchu :D. kokos podobno tez ma wlasciwosci anty grzbiczne ale sprawdzala zona przy storczykach i plesnial ... wiec mysle ze jeszcze wszystko zalerzy do czego chcesz go uzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kokos jako podloze dla dzbankow, tylko ze i tak wymieszalbym go z mchem

No ja też bym wymieszała, gdybym tylko miała z czym... :(

Dlatego kombinuję.

A chodzi mi właśnie o podłoże do dzbanka, do koszyka.

A ph kokos ma 6

No ale jak się nie nadaje to cóż..

Mech w Łodzi nie do kupienia ani żywy ani zdechły

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Mech w Łodzi nie do kupienia ani żywy ani zdechły

Pozdrawiam

W Łodzi mech sprasowany można kupić w Leroy Merlin w Manufakturze w cenie około 15zł.

Edytowane przez eramateusz
Odnośnik do odpowiedzi

W Łodzi mech sprasowany można kupić w Leroy Merlin w Manufakturze w cenie około 15zł.

Bardzo pięknie dziękuję takk

Jutro jadę i jeśli będzie to ze szczęścia kupię chyba ze trzy...

Byłam chyba we wszystkich ogrodniczych, supermarketach typu OBI i Castorama oraz na Starcie i kurczę nic.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.