lecter Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Czy można zastąpić torfowiec substratem kokosowym ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Na pewno substrat kokosowy nie będzie miał tych samych właściwości co torfowiec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lecter Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Na pewno substrat kokosowy nie będzie miał tych samych właściwości co torfowiec. A konkretnie to czego właściwie mu brakuje ? Zielonemu człowiekowi to trzeba łopatologicznie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 brakuje mu ph i po co kombinować jak można kupić 80l torfu za 8zł i na pewno będzie lepszy niż to coś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lecter Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 brakuje mu ph i po co kombinować jak można kupić 80l torfu za 8zł i na pewno będzie lepszy niż to coś Torfu tak a mnie chodzi o torfowiec i jakoś nie mogę znależć Ale z ph to fakt... Cóż, dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Mech torfowiec posiada właściwości przeciw grzybicze (mam nadzieję, zę się nie pomyliłem). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Mech torfowiec posiada właściwości przeciw grzybicze (mam nadzieję, zę się nie pomyliłem). Mech żywy tak ale nie torf z mchu . kokos podobno tez ma wlasciwosci anty grzbiczne ale sprawdzala zona przy storczykach i plesnial ... wiec mysle ze jeszcze wszystko zalerzy do czego chcesz go uzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kokos jako podloze dla dzbankow, tylko ze i tak wymieszalbym go z mchem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lecter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Mech żywy tak ale nie torf z mchu . kokos podobno tez ma wlasciwosci anty grzbiczne ale sprawdzala zona przy storczykach i plesnial ... wiec mysle ze jeszcze wszystko zalerzy do czego chcesz go uzyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kokos jako podloze dla dzbankow, tylko ze i tak wymieszalbym go z mchem No ja też bym wymieszała, gdybym tylko miała z czym... Dlatego kombinuję. A chodzi mi właśnie o podłoże do dzbanka, do koszyka. A ph kokos ma 6 No ale jak się nie nadaje to cóż.. Mech w Łodzi nie do kupienia ani żywy ani zdechły Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATRIX Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Poszukaj w sklepach terrarystycznych, często mają mech torfowiec sprasowany w kostkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 widzialem w jakis duzych marketach zprasowany mech. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lecter Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 widzialem w jakis duzych marketach zprasowany mech. Szukajcie a znajdziecie... Wydawałoby się, że mieszkam w dużym mieście i wszystko mam w zasięgu ręki. Ale kurczę znajdę rotfl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emiliano Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 sprawdz w leroy merlin bo ja tam kupowałem kostkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eramateusz Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 (edytowane) Mech w Łodzi nie do kupienia ani żywy ani zdechły Pozdrawiam W Łodzi mech sprasowany można kupić w Leroy Merlin w Manufakturze w cenie około 15zł. Edytowane 1 Września 2009 przez eramateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lecter Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 W Łodzi mech sprasowany można kupić w Leroy Merlin w Manufakturze w cenie około 15zł. Bardzo pięknie dziękuję Jutro jadę i jeśli będzie to ze szczęścia kupię chyba ze trzy... Byłam chyba we wszystkich ogrodniczych, supermarketach typu OBI i Castorama oraz na Starcie i kurczę nic. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi