Nylon Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam. Dlaczego u mojego kolegi rosną poziomo i pionowo pułapki, a u mnie tylko poziomo?? mam inny gatunek? nie wydaje mi się bo kupiliśmy oboje w obi więc raczej mamy muchołówki amerykańskie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Brak światła, roślina szuka go przez wytwarzanie dłuugich liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nylon Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 troche to dziwne bo u niego na parapecie jest więcej światła w ciągu dnia niż u mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Puru~ Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Dutch i Spider rosną 'na wysokość', więc może po prostu taka muchołówka A jak nie to ma za mało światła Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Puru~ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Dlaczego u mojego kolegi rosną poziomo i pionowo pułapki, a u mnie tylko poziomo?? mam inny gatunek? nie wydaje mi się bo kupiliśmy oboje w obi więc raczej mamy muchołówki amerykańskie Po pierwsze, to sa tylko mucholowki amerykanskie, innych nie ma, sa tylko kultywary, jak np. sawtooth. Moj kolega tez kupowal z tym, ze w innym obi, ja mam wieksze, do 3,5 cm pulapki, ale poziomo, on ma pionowo niektore ale za to mniejsze i troszeczke slabiej wybarwione. A nie zauwazyles, zeby mial pulapki troche znieksztalcone, albo mniejsze, ten Twoj kolega? Bo mucholowka , ktora ma za malo swiatla poprostu ich nie wytwarza albo sa one duzo mniejsze od pozostalych. Sam robilem test no i pulapki to byly male "pipki" na koncach lisci do 1 cm. A no i radze przeniesc na dwor, na parapecie, nawet poludniowym mucholowki czy kapturnice mecza sie poprostu. Moze juz nie w tym roku, ale rada na przyszlosc. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez d0b3kk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nylon Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 nie. ma takie pułapki jak ja. duże, nawet lepiej wybarwione niż ja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 No to moze poprostu inna odmiana (raz paulo kupil w obi mucholowke "red green"), Albo jego mucholowka jest starsza, bo jak powiedziales lepiej doswietlona od twojej, ale nie wiem czym sie masz przejmowac, on ma takie, Ty masz takie, i jest git . No, chyba, ze to tylko czysta ciekawosc . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nylon Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 ciekawość można zamknąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi