Skocz do zawartości

Stojące Pułapki

Nylon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dlaczego u mojego kolegi rosną poziomo i pionowo pułapki, a u mnie tylko poziomo?? mam inny gatunek? nie wydaje mi się bo kupiliśmy oboje w obi więc raczej mamy muchołówki amerykańskie

Odnośnik do odpowiedzi

Dutch i Spider rosną 'na wysokość', więc może po prostu taka muchołówka ;)

A jak nie to ma za mało światła

Edytowane przez Puru~
Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dlaczego u mojego kolegi rosną poziomo i pionowo pułapki, a u mnie tylko poziomo?? mam inny gatunek? nie wydaje mi się bo kupiliśmy oboje w obi więc raczej mamy muchołówki amerykańskie

Po pierwsze, to sa tylko mucholowki amerykanskie, innych nie ma, sa tylko kultywary, jak np. sawtooth.

Moj kolega tez kupowal z tym, ze w innym obi, ja mam wieksze, do 3,5 cm pulapki, ale poziomo, on ma pionowo niektore ale za to mniejsze i troszeczke slabiej wybarwione.

A nie zauwazyles, zeby mial pulapki troche znieksztalcone, albo mniejsze, ten Twoj kolega? Bo mucholowka , ktora ma za malo swiatla poprostu ich nie wytwarza albo sa one duzo mniejsze od pozostalych. Sam robilem test no i pulapki to byly male "pipki" na koncach lisci do 1 cm.

A no i radze przeniesc na dwor, na parapecie, nawet poludniowym mucholowki czy kapturnice mecza sie poprostu. Moze juz nie w tym roku, ale rada na przyszlosc.

Edytowane przez d0b3kk
Odnośnik do odpowiedzi

No to moze poprostu inna odmiana (raz paulo kupil w obi mucholowke "red green"),

Albo jego mucholowka jest starsza, bo jak powiedziales lepiej doswietlona od twojej, ale nie wiem czym sie masz przejmowac, on ma takie, Ty masz takie, i jest git ;). No, chyba, ze to tylko czysta ciekawosc :P.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.