murek92 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 No więc posiadam trzy gatunki: Sarracenia x purpurea hybrid Drosera binata drosera capensis I mam pytanie, otóż we wszystkich doniczkach utrzymuje ~2cm wody w podstawce, czy to dobry sposób podlewania, czy nic nie zgnije/uschnie? A i jeszcze, wiem że kapturnice się zimuje, ale jak z binatą? Piszę tutaj bo musiałbym zakładać 2 tematy w osobnych działach. Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 No więc posiadam trzy gatunki: Sarracenia x purpurea hybrid Drosera binata drosera capensis I mam pytanie, otóż we wszystkich doniczkach utrzymuje ~2cm wody w podstawce, czy to dobry sposób podlewania, czy nic nie zgnije/uschnie? A i jeszcze, wiem że kapturnice się zimuje, ale jak z binatą? Jeśli chodzi o sposób podlewania - jak najbardziej prawidłowo. Jeśli chodzi o zimowanie. Zależy o jakiej binacie mówisz. Generalnie zimuje się te mniej rozgałęzione gatunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi