Skocz do zawartości

Pociety Pęd Na Kawałki

Gość pawelrebinowski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawelrebinowski

Witam, jakis ponad tydzien pocialem moj ped mucholowki na kawaleczki i dalem na mokry torf. Stoi on na dworze na ogrodku i juz na drugi dzien te czesci pedow z kwiatami zaczely rosnac do gory i jak na razie zaden nie sczarniał, tylko sie wybarwily na fioletowo nawet ;p jak myslicie bedzie cos z tego??

Dodam że słońce tam świeci od rana do wieczora

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz fotkę bo jakoś sobie tego wyobrazić nie mogę.

Ja rozmnażając muchołówki nie daje ich na dwór, mają za duża wilgotność, żeby narażać je na takie silne słońce.

Odnośnik do odpowiedzi

Umieszczenie kawałków pędu na zewnątrz nie jest złym pomysłem, ja wkładam je po prostu do doniczek z innymi roślinami i lekko przysypuję torfem, by nie wyschły - czasem zakopuję. Światło bardzo przyspiesza powstawanie małych roślin ale niestety trzeba się liczyć z tym, że łatwo młode rośliny na słońcu przypalić - w tym roku nie podlałem swojej doniczki z sadzonkami liściowymi i padło kilkadziesiąt małych roślin

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.