KamJ Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Mam do ropoznania kilka roslin. Trzy kaptury zakupilem dzis w Leroy bo byla swieza dostawa. Jeden jest juz u mnie dwa latka. Mucholowki sa tego roku zakupione, ta co jej liscie rosna w gore w chwili obecnej poczatkowo miala zwykle, plozace sie liscie (nie wiem co jej sie odmienilo). Ostatnia roslina to tlustosz, tylko jaki? Muchołówka 1 jej lisc z bliska Kapturnica 1 Kapturnica 2 i jej lisc z bliska Kapturnica 3 jej lisc Kapturnica 4 Kapturnica 5 czy to czysta flava? Kapturnica 6 Muchołówka 2 i jej lisc Tłustosz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 tłustosz tina kapturnica 4 purpurea kapturnica 6 prawdopodobnie to samo tylko var.coś tam (nowy gatunek) rotfl tak to czysta flava Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 (edytowane) Kapturnice: 1 - S. x swaniana 2 - S. x mitchelliana, trochę słabo oświetlona możliwe, że to będzie coś innego 3 - S. leucophylla x mitchelliana 4 - S. purpurea... najprawdopodobniej purpurea ssp. purpurea 5 - rzeczywiście wygląda jak flava ale to trochę dziwne, że taka była w LM 6 - purpurea ssp. venosa Tłustosz: P. 'Tina' Edytowane 15 Września 2009 przez Hubu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi