maklerw Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 (edytowane) Wysokość rośliny to 120cm liczac bez doniczki. Oto przyrost dzbanka przez 6 miesiecy . nie wiem tylko czy uda mi sie doprowadzic go do dzbankowania bo zalazki nie sa uschniete ale i dzbanki nie chca sie rozwinac ale dlugosc wasow po 10cm wskazuje wedługo mnie że dzbanek czeka ... no ale czekam i na wasze opinie w sumie są to 2 duże rośliny jedna mała i 2 maltkie Edytowane 26 Września 2009 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witaj! Mam od 2 lat tez ogromnego mirande, a nawet 3, jeszcze wieksze niz ten. Robilem wszystko, zeby wypuszczal dzbanki - takie maszynki do pary, gigantyczne akwarium, spadki temperatur i inne. i przez rok tylko wypuszczal mi takie zwodnicze wąsy co tobie i nic nie dawal, w koncu zrezygnowalem i dalem je bratu do pokoju jako zwykle rosliny ozdobne, i cudo, po 3 tygodniach byl pierwszy gigantyczny dzbanek, a pozniej kolejne i kolejne, a teraz wypuscil nawet kwiat! pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlachaSk8 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Że co ... A jakie ma tam warunki że Ci nawet zakwitł ? Wstaw zdjęcia jak możesz bo jestem ciekawy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Zgaduje.. potrzebna wysoka temperatura. brak spadkow i wysoka wilgotnosc. nakryj folia i postaw zaraz za szyba a nie za firanka ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi