Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam na Imię Franciszek, mam 26lat. Zajmuje się zbiornikami wodnymi, akwaria, oczka, ale niedawno zainteresował mnie również temat roślin owadożernych. Mam nadzieje, że nie przeminie... :) hehe

Nurtuje mnie tylko pytanie jak to jest z dotykaniem tych roślin (tak wiem, śmiech - dla laika takie pytanie wydaje się normalne, dla was zabawne), no to tyle, hehe, Jestem z Poznania :)

Pozdrawiam

Braltim

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam wszystkich

Jestem Piotr. Od dłuższego czasu jestem już na forum, gdzie poszerzam swoja wiedzę. Obecnie główne zainteresowanie to owadożerny, akwarystyka . Przygodę rozpocząłem od dzbanecznika alata. Obecnie "choroba" rozwija się w trybie geometrycznym :P.

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy na forum :)

@pirekdc, Twoja "alata" to tak naprawdę N. × ventrata czyli N. ventricosa × N. alata, krzyżówka sprzedawana pod mylną nazwą. Czystego N. alata w powszechnym handlu nie ma i jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby ktoś od niego rozpoczął przygodę z owadożerami :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy na forum :)

@pirekdc, Twoja "alata" to tak naprawdę N. × ventrata czyli N. ventricosa × N. alata, krzyżówka sprzedawana pod mylną nazwą. Czystego N. alata w powszechnym handlu nie ma i jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby ktoś od niego rozpoczął przygodę z owadożerami :)

Jak wdziać nawet przy wpisie można się czego nauczyć, sumie nigdy tego nie sprawdzałem. Kupiona została w Nepenti pod taka nazwą :). Rozumiem że tak wygląda "oryginał" http://leilaninepenthes.com/Images/2012-6-..._Neps%20154.jpg ?

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość Kusia

Witam serdecznie ;p

Na imię mi Wiktoria i jestem z okolic Oświęcimia ;)

Zajrzałam tu jakoś przy okazji, szukając ratunku dla mojego ukochanego dzieciątka, mianowicie muchołówki ;p

Dostałam ją z okazji dnia kobiet, w gratisie miałam rosiczkę, ale nad tym potworkiem nie umiem jeszcze zapanować ;D

Mam nadzieję że znajdę tu pomoc, a tymczasem ściskam wszystkich mocno ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Mam na imię Monika, jestem z Warszawy i od zeszłego roku jestem szczęśliwą posiadaczką muchołówki - właściwie to obecnie siedmiu. Mam nadzieję, że dowiem się o nich czegoś więcej, bo póki co nasza przyjaźń to 60% wiedzy i 40% szczęścia przy metodzie prób i błędów. (:

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też się przywitam:)

Hej wszystkim, jestem Grzesiek:) mam 27lat... Owadożernymi roślinkami interesowałem się parę dobrych lat temu dość intensywnie lecz z powodu przeprowadzki musiałem całą swoją hodowlę porozdawac.... Otóż od niedawna postanowiłem odnowić część hodowli:)

Aha... interesuje się majsterkowaniem i nietypowymi roślinkami:)

Na codzień jestem inspektorem jakości w firmie produkującej tv lcd:)

Mieszkam w malowniczym miasteczku (Bardo) położonym w Kotlinie kłodzkiej :)

Edytowane przez comandos21
Odnośnik do odpowiedzi

Siemka Wszystkim:)

Jestem Łukasz, mam 26 lat. I pochodzę z województwa kujawsko-pomorskiego. Owadożernymi roślinkami zainteresowałem się parę miesięcy wstecz, zaczynałem od Muchołówki a teraz moja kolekcja się powiększyła.

Interesuje się informatyką, fotografią ale także lubię posłuchać dobrej muzyki.

Pozdrawiam Łukasz

Edytowane przez lukmaciej
Odnośnik do odpowiedzi

Witam rolleyes

Jestem Piotrek.Forum przeglądam od jakiegoś czasu.Zaczęło się od tego,że dostałem ok rok temu kępkę rosiczek prawdopodobnie D.Capensis z której udało mi się wyhodować i porozdawać już kilkanaście klonów .Ostatnio zauważyłem,że w mojej rosiczce jest dużo zaschniętych liści i przydałoby się to wykarczować...no i ...skończyło się na tym,że po przycinaniu zamówiłem nasiona trzech gatunków rosiczek i kapturnicy :rotfl: Mam zamiar zrobić dla nich terrarium z owadożerami,i myślę,że to forum pozwoli mi jeszcze poszerzyć kolekcję.

Moje zainteresowania to głównie nietypowe rośliny,więc o innych się nie będe rozpisywał :xP:

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Nazywam się Staszek (27 lat) i witam wszystkich. Jestem całkowicie nowy w temacie ale chciałbym krok po kroku stać się hodowcą roślin mięsożernych "z prawdziwego zdarzenia".

Jestem z Warszawy i pilnie szukam znajomości hobbistycznych - najlepiej doświadczonych hodowców. Nie kryję, że brak mi obecnie zarówno sprzętu jak i pierwszych okazów (chciałbym zacząć od hodowli Muchołówki Amerykańskiej). Jeśli znalazłby się na forum ktoś z Warszawy zainteresowany swoistym mentoringiem (z czym pewnie będą związane również wiadome transakcje) zapraszam na priv. Jestem zainteresowany rozpoczęciem przygody choćby od zaraz.

Prywatnie pracuję w sprzedaży, muzycznie lubię psychobilly, czytuję i oglądam horrory wszelakie i na pewno nie pogardzę luźnym wypadem na piwko czasem.

Pozdrawiam wszystkich!

Odnośnik do odpowiedzi

cześć jestem jakub mam 13 lat sorry że tak późno ale ostatnio dopiero zobaczyłem że jest coś takiego jak powitalnia.więc tak mam muchołówke, 2 kapturnice, 3 dzbaneczniki koło 30 rosiczek bo je z nasion wysadzałem i tłustosza.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

chwilę już wertuję forum więc czas się przywitać,

Michał (30) Warszawa

ponad rok temu w moje ręce wpadły capensisy i 2 dzbaneczniki - jeszcze żyją więc w miare chyba im jest u mnie dobrze :)

Od tego czasu pojawiły się jeszcze sarracenie, cefal, darlingtonia i właśnie czekam na kilka nowych dzbanków.

Próbuję sobie powoli zagospodarować terrarium również więc prędzej czy później pojawią się pewnie jakieś pytania/zdjęcia.

Pozdrowił

Odnośnik do odpowiedzi