Marrom Napisano 8 Lipca 2010 Autor Share Napisano 8 Lipca 2010 Witamy wszystkich nowych użytkowników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Witam, nie jestem nowym użytkownikiem, ale po długiej przerwie by należało. Mam na imię Piotr, mieszkam w Jastrzębiu Zdroju na śląsku. Ukończyłem technikum informatyczne, studiowałem też informatykę, ale musiałem przerwać studia. Zajmuję się komputerami, pracuję, ćwiczę na siłowni, lubię też pograć na PS3 i komputerze, oraz oczywiście znowu po dość długiej przerwie hoduję rośliny owadożerne. No i to chyba tyle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewelx220 Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Witam wszystkich mam na imię Ewa i skończyłam Ekonomię I stopnia Jestem początkującą hodowczynią i jestem w posiadaniu rosiczki Alicji i muchołówki amerykańskiej... Owadożernymi zaczęłam się interesować ok rok temu i w końcu zdecydowałam się na zakup Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Witam koleżankę z województwa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witam wszystkich. Adii z Sosnowca. Nie przedstawię się tak jak wszyscy inni ładnie Znalazłem się tu bo serwis ładnie rozwinięty i znalazłem wszystko czego potrzebowałem na początek hodowli moich 2 okazów : Sarracenia purpurea i Dionaea muscipula. Nie licząc kiedyś 1 okazu który umarł przez błąd hodowcy, mam nadzieje ze teraz dzięki Wam wszystkim i serwisowi tego błędu już nie będzie ;P Są tu ludzie z większym doświadczeniem mniemam iż będzie owocna współpraca i wymiana ciekawych spostrzeżeń. Pochwale się swoimi okazami choć wiem ze póki co to jeszcze nic cudownego ale zawsze coś http://img22.imageshack.us/f/dscn5781o.jpg/ http://img704.imageshack.us/f/dscn5786.jpg/ Pozdrawiam Witam Zagłębiaka! Wybacz za zapłon, życzę miłego czasu utopionego w ocenie informacji na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoodSensi Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Jak wszyscy to ja też się przedstawię Marcin z Lewina (na końcu świata i jeszcze dalej xD) Zacząłem się interesować owadożercami jak pisałem prace z biologi której nie lubię ;d gram na pianinie, słucham muzyki reggae i rock, gram w CS 1.6 mam swoją sieć serwerów, piszę amxx, przerabiam pluginy, próbuje robić własne Mam kota i psa ;p Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez GoodSensi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość doma262 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, jestem z Krakowa. Właściwie to z forum korzysta mój 10-letni syn, który interesuje się roślinami owadożernymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) doma262-Witamy witamy widać coraz mlodsi interesuja sie owadozerami ,pewnie syn zarazi ta pasja rodzicow hehe Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeo Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 witam i mnie wypada się przywitać jak przystało na kulturalnie wychowaną osobę adam z Pszowa, woj. śląskie owadożerami zajmuję się od 2..3 lat (more less) z forum korzystam tylko i wyłącznie w celach informacyjnych, stąd mała ma aktywność i może nie każdy będzie mnie znał absolwent socjologii i wychowania fizycznego - a czynnie zajmuję się medycyną ratunkową z racji pełnionego zawodu tj. ratownik medyczny lubię dobrą książkę a więc taką która potrafi człowieka uziemić na kilka ładnych godzin ;] , preferuję fantastykę, archeologię i dobry horror (Graham Mastertoon - dobrze pisze ) cóż więcej...w naturze mej nastawiam się na odbiór informacji, stąd bardziej słucham, co inni mają do powiedzenia niż własna opinia ( choć wydaje mi się, iż to "zboczenie" zawdzięczam wykładowcom socjologii - potrafią narobić bałaganu w głowach studentów...oj potrafią ;D) Po delikatnych próbach z hodowlą różnorakich owadożerów postanowiłem w całości poświęcić swój trud muchołówkom - rezultaty będą widoczne (bądź też i nie ;] ) na wiosne. Pozdrawiam serdecznie całą społeczność forum i życzę dalszych sukcesów! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Również witam wszystkich nowych i wracających (Amadeo) użytkowników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divastion Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Czas, żeby się przywitać. Tak więc, witam wszystkich serdecznie, jako obserwator jestem na Waszym forum bardzo często, gdzie szukam przeważnie interesujących mnie informacji n.t. owadożerów Mam na imię Dawid, jestem studentem informatyki, mieszkam w niemałej, jak na wieś miejscowości Jeżowe Owadożerami interesuję się od ponad 1,5 roku, ale moja kolekcja jest jeszcze uboga, ale sukcesywnie się powiększa Moje hobby, to przede wszystkim siłownia, bez której nie wyobrażam sobie życia i którą "praktykuję" już od ponad 2,5 roku, ponadto uwielbiam spędzać czas na podziwianiu piękna otaczającego nas świata... ale ponad wszystko lubię posiedzieć w Cieniu (jestem posiadaczem motocykla Honda Shadow VT 1100 z 88') - jest on uzupełnieniem mojego "ja" i dostarcza mi nieopisanej frajdy z jazdy na nim Obecnie stoją sobie na parapecie Drosera spatulata, intermedia, nowo-nabyta Sarracenia psittacina oraz Pinguicula primuliflora oraz mech torfowiec, który dostałem w paczce z intermedią, a teraz staram się go hodować To chyba tyle. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 witam. Mam na imię Alicja, mieszkam w Galway w Irlandii. Miałam kilka muchołówek amerykańskich w Polsce, jednak tutaj dopiero zaczynam pomału tworzyć kolekcję - tzn. czekam na dostarczenie mi pierwszych nasionek. Zobaczymy, jak to będzie dalej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Może ktoś z Was mnie jeszcze pamięta..hmm ;> Wracam po dość długiej przerwie Mam na imię Michał, mieszkam w Piasecznie pod Warszawą. Wcześniej zajmowałem się głównie muchołówkami, teraz zaczynam specjalizować się głównie w dzbankach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nutella Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Witam, Mam 14 lat i jestem dziewczyną xd Tyle o mnie. Rok temu kupiłam sobie Muchołówkę, ale popełniłam przy niej chyba wszystkie możliwe błędy, a mianowicie. Dawałam jej martwe owady, podlewałam nawozem i przesadziłam do doniczki z ziemią kwiatową. Podlewałam ją wodą, bo myślałam, że tak będzie lepiej. Jej... po prostu zgnicie dało mi do myślenia i od roku zanim kupuję sobie roślinkę, czytam o niej ile się da. Dlatego też wpadłam na to forum. Chcę poszerzać swoją wiedzę o tych roślinach i już nigdy nie popełnię tego błędu co przy ostatniej Muchołówce. Tyle o mnie xP A. I jeszcze jedno... Często nadużywam emotek. Przy każdym zdaniu potrafię wlepić jedną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eureka Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Witam serdecznie. Mam na imię Ewelina, mam 24 lata i jestem ze Sląska. W niedziele (19. września ) z okazji urodzin jeden z gości obdarował mnie muchołówką...... Dość oryginalny prezent trzeba przyznać. Jeszcze tego samego dnia zaczęłam o niej czytać no i póki co przesadziłam ją do ziemi torfowej, postawiłam na południowym oknie i podlewam wodą destylowaną codziennie trochę do podstawki. Prawidłowo ? Powiem szczerze, ze strasznie mi się ta roślinka spodobała i zrobię wszystko, żeby o nią zadbać. Trochę mnie przeraża to zimowanie roślinki.... nie wiem, czy dam radę tak, żeby jej nie zaszkodzić. Jeśli do wiosny przeżyje i na wiosnę zacznie ładnie rosnąć to sobie dokupię jeszcze kilka okazów roślin owadożernych, bo chyba ten gosć mnie trochę zaraził swoim hobby.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi