Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam wszystkich

Forum zainteresowałem się już jako posiadacz kilku roślin (do których zakupów namówił mnie zresztą syn). Skoro tu ma być kilka słów o sobie, to proszę bardzo: Michał Woźniak, 1972, różne rzeczy w życiu robiłem, mam na koncie zwiedzenie 138 krajów, a Mataveri, mój nick, to nazwa wioski i lotniska, które powstało na jej miejscu na Wyspie Wielkanocnej. Jestem rodowitym bydgoszczaninem, ale od 13 lat mieszkam w żninie - bardzo sympatyczne miasteczko na drodze do Gniezna i Poznania, przez pół mego życia pracowałem w mediach (dziennik wieczorny, gazeta pomorska), od trzech lat prowadzę Muzeum Ziemi Palckiej w Żninie (w tym Muzeum Kolei Wąskotorowej w Wenecji). Działam w średniowiecznych ruchach rycerskich (bezczynnie -jako organizator), ale to co robię pod zamkiem Diabła Weneckiego jest określane jako "Mały Grunwald". Zapraszam do odwiedzin. www.muzeumznin.pl

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich nowych forumowiczów w imieniu administracji.

Pozostałym forumowiczom przypomina, że tytuł tego wątku to "powitalnia" (nie randka.pl )

Niestety z powodu tego, że był rozwijany spory offtop zbędne posty zostały usunięte :big_boss:

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! Kuba z Poznania, student;]

Owadożerami zajmuję się od niedawna(parę miesięcy) ale fascynacja nimi, ku mojemu zaskoczeniu, nie przechodzi. Posiadam muchołówkę (regular), rosiczkę alicji, dzbanecznika (chyba ventrata) i malutkie kapturnice - skromnie w stosunku do tego co tu wyczytałem ale nie mam zamiaru poprzestawać;].

Pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! Kuba z Poznania, student;]

Owadożerami zajmuję się od niedawna(parę miesięcy) ale fascynacja nimi, ku mojemu zaskoczeniu, nie przechodzi. Posiadam muchołówkę (regular), rosiczkę alicji, dzbanecznika (chyba ventrata) i malutkie kapturnice - skromnie w stosunku do tego co tu wyczytałem ale nie mam zamiaru poprzestawać;].

Pozdrawiam!

Jak miło widzieć studenta z tego samego miasta co ja. :D Witamy!

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

To może ja też napiszę coś o sobie :D. Mam na imię Klaudia. Jestem studentką biotechnologii, trenuję taniec towarzyski od 6 lat i uwielbiam gotować. Mieszkam w Knurowie (koło Gliwic:) ). Mięsożerami zainteresowałam się za sprawą Alberciarza i wkręcam się w to coraz bardziej ^^.

W skład mojej kolekcji (która ciągle się powiększa :D) wchodzą: Drosera aliciae (4 szt.), Drosera paradoxa (3 szt.), Drosera capensis, Dionaea muscipula Red-Green, Sarrracenia Cateasbei x alata i mały tłustosz (jakaś hybryda :P).

Oprócz mięsożerów posiadam siostrę bliźniaczkę i dwa koty, którym Drosera paradoxa bardzo się spodobała i niewiele z niej zostało, ale chyba przeżyje ;).

Edytowane przez Klawdia
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

No to może ja też się przedstawię. Mam na imię Natalia, chodzę do pierwszej liceum, od niedawna dzięki mojemu koledze, który siedzi w tym już od jakiegoś czasu, zajmuję się trzema owadożerami. Wszystkie to rosiczki: Drosera Binata Red, Drosera Venusta i Drosera Nidiformis. Zamierzam poszerzyć hodowlę, zastanawiam się nad dzbanecznikami, ale sądzę, że wymaga to przemyślenia. Oprócz roślin interesuję się tańcem, głównie street dancem i współczesnym. Lubię też pisać. Podobnie jak koleżanka wyżej mam dwa koty, które wykazują duże zainteresowanie nowymi roślinkami...za duże, muszę ich więc pilnować.

Pozdrawiam ; ]

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chociaż dołączyłem juz jakiś czas temu, jakos nie zebrałem się aby cos napisac o sobie. W tym momęcie jestem już rok po obronie magisterki na Uniwerku Przyrodniczym we Wrocławiu. Rośliny owadożerne jak i wszystko co jest oryginalne i jedyne w swoim rodzaju było moja pasją od zawsze, niestety nie zawsze pasja ta mogła się kształtować tak jak w tym momęcie, nie zawsze były warunki do dogadzania sobie.

Jako, że od dłuższego czasu, systematycznie wpada trochę grosza i czas lepiej mam rozplanowany, mogę sobie pozwolić na powazniejsze zajęcie się swoimi podopiecznymi owadożerami.

Oprócz hodowli wspomnianych naszych milusińskich gram na djembe (afrykański bęben) i sporo czytam ;]

ave

Odnośnik do odpowiedzi

witam, ja to chyba jedna z młodszych - gimnazjalistka. roślinami zajmuję się już od jakiś trzech lat. najpierw była muchołapka, potem dzbanecznik, rosiczka długolistna no i dwie, których nazw nawet nie znam. jedno to ponoć dzbanecznik karłowaty, a o drugiej nikt nic nie wie. szczerze mówiąc mam o nich małą wiedzę i właśnie dlatego tu jestem - chcę się nimi dobrze zajmować.

poza kwiatkami moją pasją są myszoskoczki. posiadam ich siedem w oczekiwaniu na ósmego. mam również psa (jamnik min.) i kota (dachowiec wiejski :D), a także bardzo specyficzne podejście do życia z powodu marcowego wypadku (zatrucie czadem).

pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez wadera
Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Małgośka,owadożernymi zainteresowałam się przez moje dziecię,wypadałaoby się dowiedzieć czegos więcej i tak trafiłam tutaj :)

W domu oprócz dwóch trolli ,dwa stuknięte grzywacze chińskie,kot złosliwiec i ok 40 mrówek,oczywiscie roślinki:)

Widzę tutaj też dogomaniaczkę :)

Edytowane przez lothia
Odnośnik do odpowiedzi