wadera Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 jeśli chodzi Ci o mój nick, to faktycznie - dogomaniaczka, ale bardziej ukierunkowana na psich przodków - wilki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Nie ,jest tutaj jedna z dziewczny z forum dogomania,na którym kiedys też trochę działałam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Witam Parę dni temu zakupiłem roślinkę, która zawsze chciałem mieć na przysłowiowym parapecie - muchołówkę. Zakup był spontaniczny i bez wcześniejszego reaserch'u więc roślinka jest mała i chyba lekko podmęczona (choć aktualnie trawi muchę i małą ćmę). W temacie jestem kompletnie zielony (bardziej niż muchołówka)dlatego tu jestem Niestety ogrom informacji jest tu wręcz przytłaczający Przede wszystkim interesuje mnie co mogę zrobić teraz dla mojej roślinki, by wróciła do dobrej formy i zaczęła się rozwijać (jedyne co wiem to woda destylowana +słoneczko, ale tego brak więc nie wiem jak ją doświetlać)? Pozdrawiam Kuba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Witamy Na początek polecam artykuł: http://www.owadozery.pl/articles/mucholowka.pdf oraz dział FAQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) hah! artykuł nawet został wydrukowany (korzystając z pobytu w pracy:P) p.s. słabo, że ledwo co zagościła u mnie w domu to już ją muszę zimować hmm może podpowiecie mi jakimi roślinkami dla początkujących można cieszyć się także w zimie? Edytowane 4 Listopada 2010 przez sadek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śniadanko Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam wszystkich owadożerców We wrześniu kupiłam swojego pierwszego killera- muchołówkę. Jako, że nabytek rodem z OBI (jedna z ostatnich sztuk) urodą nie grzeszyła... Teraz jest już o niebo lepiej, chociaż zaczęły się dziać z nią dziwne rzeczy, dlatego przywiało mnie tutaj. Jestem laikiem, a hodowla roślin to dla mnie czarna magia. W moim pokoju od lat nie gościł żaden zielony stwór, aż do teraz. Nie chcę, żeby zginął śmiercią tragiczną z wycieńczenia, odwodnienia, zamrożenia czy innego paskudztwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bernardyno Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam mam na imię Lukasz pochodzę z okolic Dąbrowy Górniczej zajmuje się owadożerami od dwóch lat mat wiele okazów,a także posiadam dużą kolekcje kaktusów pozdrawiam wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość truskawka Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Witam, mam na imie Aśka, roślinki zainteresowały mnie stosunkowo niedawno, zaczęło się od kilku kolczastych stworków, ich kolekcja się powiększa, w tym roku postanowiłam wnieść trochę świeżości do mojego botanicznego hobby i kupiłam muchołówkę, ale że mi mało, a uważam, że jak spadać to z wysokiego konia to wysiałam jeszcze dwa gatunki rosiczek, ciekawe co mi z tego wyjdzie pozdrwaiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) Witam, powracam po 2 latach Mam na imię Ania, mieszkam w Rzeszowie, lat mam obecnie 13. Jeżdżę konno, jestem l-o-wege, mam psa i kota Obecnie mam terrarium z tłustoszkami: dużo weserów i gracillis x moctezumae i jedną Tinę, ale planuję kupić nowe owadożerki. No i jakby jakiś psiarz się znalazł, Luna (psinka w typie cocker spaniela angielskiego) ma teraz pół roku, a w przyszłości pewnie będę z nią trenować Agility, jak jakiś tor znajdę w Rzeszowie Edytowane 17 Listopada 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość żółwik Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam wszystkich Nazywam się Marcin i jestem z okolic bielska białej. Roślinkami owadożernymi zajmuje się od 6 miesięcy w kolekcji mam muchołówkę, rosiczkę, kapturnice i dzbanecznik. Oprócz tego jestem zapalonym akwarystom i lubię wszystkie rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witamy W końcu ktoś z okolicy I te same hobby akwarystyka i rośliny Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamael Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam. Jestem Kamil, okolice Opola, mam nadzieję, że to forum stanie się moją skarbnicą wiedzy na temat roślin owadożernych ;]. Dopiero zaczynam hodowlę tych interesujących roślinek, jestem na etapie konstrukcji swojego terrarium ale posiadam już kilka okazów na parapecie. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Witam wszystkich Jestem Anka, mam 13 lat i mieszkam w małej wsi Nowodworze, w okolicach Tarnowa (a to z kolei jest w połowie drogi między Rzeszowem i Krakowem ) . Swoją przygodę z roślinami owadożernymi dopiero zaczynam, ale one od zawsze mnie fascynowały. Innym moim hobby jest akwarystyka ( love ) i zbieranie (kolekcjonowanie) starych monet i innych różnych dziwnych rzeczy które są całkiem bezużyteczne . Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Anorak98 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SewerynK Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Siema Nazywam się Seweryn i jestem z Pamięcina (z za[beeep]a gdzie nawet nie czuje się że się przez nie przejechał0. Jest to miejscowość równo pomiędzy Słubicami a Kostrzynem nad odrą. Swoją przygodę z owadożernymi zacząłem podczas wycieczki z Karpacza, gdzie to kupiłem pierwszą roślinkę, Dzbanecznika nie wiem tylko z jakiego gatunku po okresie tygodnia stosowania się do zaleceń gościa mój dzbanecznik padł od grzyba.( Mówił ze zwiędłych dzbanków nie odrywaj same odpadną no i odpadła cała roślina zwiędłą). Więc po dwóch latach planuje powrót do hodowli roślin owadożernych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam wszystkich hobbystów roślin owadożernych! Otóż posiadam pierwszą roślinkę owadożerną:Dzbanecznika i aktualnie czekam na Muchołowkę.W hodowli tych roślin jestem laikiem.Liczę na wyrozumiałość.Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi