ser182 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam,jestem z warminsko-mazurskiego... zainteresowania to:piłka nożna,bieganie z wykrywaczem matali:),ost rosliny owadożerne...i oczywiscie jazda samochodem...jeszcze pewnie cos jest,ale nie pamiętam. Od pewnego czasu zaczałem przeglądac te forum i po jakims miesiącu postanowilem się zapisac ze względu na moje najnowsze hobby jakim stały sie owadożery:)... W skład mojej początkowej i skromnej kolekcji wchodzą: -drosera capensis Typical(3 sztuki) -drosera pulchella x nitidula(małe rosiczki 7 sztuk,hodowane z gemmae) -drosera roseana(małe rosiczki 6 sztuk,hodowane z gemmae) -drosera tokaiensis(małe siewki,sztuk?,było 40 nasion) -drosera spatulata(małe siewki,sztuk?było 100 nasion i -muchołówka dionea muscipula(red-green???) Na wiosnę planuje zakup jakiegos malego dzbanecznika,1 tłustosza,1 muchołówke i moze kilka jakiś rosiczek(tzn,nasion lub gemmae,poniewaz chce hodować rosliny od samego początku a nie iść na łatwizne kupując dorosłe okazy:) ). ...no ale to dopiero jak ogarne i poradze sobie z tym co mam. pozdrawiam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiulak Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Witajcie Kochani! Mam na imię Asia, z wykształcenia i z pasji jestem biologiem (na razie tylko licenciat, mgr w drodze ) ale jeśli chodzi o rośliny owadożerne to moja wiedza jest dość mała. Dlatego właśnie się tu pojawiłam, bo wiem że jesteście bardziej kompetentni ode mnie w kwestii tych roślinek. Jestem posiadaczką dwóch kapturnic (niestety nie dotarłam do tego jakie to odmiany). Jedną mam jakieś 1,5 roku, a drugą od lipca. Aktualnie obie nie wyglądają zbyt pięknie, ale jak tylko na wiosnę odżyją to pokażę je Wam. pozdrawiam serdecznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyreczka_daga Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam! Mam na imię Daga, mieszkam w Pyrlandii zafascynowałam się czułą Mimozą, tańczącą Aturi oraz świecącą Albizą ;o) Chciałam poszukać więcej informacji na ich temat i jak się okazało ...wszystkie drogi prowadziły tu, więc chętnie dołączam ;o) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam! Mam na imię Daga, mieszkam w Pyrlandii zafascynowałam się czułą Mimozą, tańczącą Aturi oraz świecącą Albizą ;o) Chciałam poszukać więcej informacji na ich temat i jak się okazało ...wszystkie drogi prowadziły tu, więc chętnie dołączam ;o) To coś błędne ogniki Ciebie zmyliły. Akurat każdy z wymienionych rodzajów z roślinami owadożernymi ma mało wspólnego (no może kolor liści ) Mimo wszystko witamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyreczka_daga Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 He he - to jest w tym najlepsze, ale tak chyb miało być, bo już się rozkochałam w tych wspaniałych roślinach owadożernych. Spisuję sobie właśnie nazwy wszystkich moich faworytów i po poczytaniu o nich pewnie się zapuszczę w temat "kupię" ;o) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 HEH... od roku jestem na forum a jeszcze się nie przywitałem. Aż mi wstyd!! Witam wszystkich Michał Mikurenda, pochodzę z małej wioski pod Łowiczem. Obecnie przebywam w Warszawie gdzie studiuję i pracuję, ale mam nadzieję że już niedługo będę mógł opuścić to miasto... Pasja: Rośliny ozdobne, Rośliny owadożerne, motoryzacja zwłaszcza ta dwu kołowa, zwierzaki < żabki, jaszczurki, psy>. piwko - ciężko odmówić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witam! No ja też powinienem sie przywitać, Karol z Żor (k. Rybnika) Z owadożerami od 2007, lecz razem z sarracenia ktora nabylem przybyly takze mszyce, nie umialem wtedy z nimi walczyc i wszystkie roslinki poginely, takze kolekcje od 2009-10 rozpocząłem na nowo. pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
may Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 to i może ja poczynię jakieś powitanie... właściwie to -re, bo na forum jestem od 2006r, zaczynałam wtedy od muchołówki, ale dzięki dowcipowi sytuacyjnemu moich współpracowników (nakarmili mi roślinę masłem pod moją nieobecność, robiąc z niej butterfly trap- każda pułapka była zamknięta, a cała roślina mocno usyfiona tłuszczem), muchołówce się padło. Do zabawy w owadożery wróciłam pod koniec 2010r, od tamtej pory owadożerny ogródek cały czas się rozrasta Zainteresowania inne- chemia, muzyka, piłka kopana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 "Asiulak" wejć na temat "Nasze Zdjecia" i sie pokaż wszystkim forumowiczą :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamus Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Witam wszystkich Nazywam się Adam mieszkam w Katowicach Zainteresowania Rower w ostrzejszym słowa znaczeniu owadożery od niedawna bo parę miesięcy. Jak już ktoś napisał wyżej trafiłem tu w poszukiwaniu wiedzy i znalazłem ją dlatego zostaje Poza roślinami(a mam muchówkę , dzbanka i rosiczkę) posiadam rybki . Nie lubię się opisywać wiec po prostu jeszcze raz gorąco wszystkich witam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Nazywam się Adam, pochodzę z Leżajska, miejscowość dość spory kawałek od Rzeszowa. W swojej kolekcji posiadam obecnie 3 kaptury : Farmhanii, leucophylla x 'Mitchellania' i 'Juthatip Soper' 5 gat. rosiczek : D. aliciae, capensis, madagascariensis, binata, sp. lantau island 1 tłustosz : pingicula plimurifola Na jesień nakupowałem nasionek za 60zł, jednak zaczynałem wtedy przygodę i wysiałem wszystko na zimę, nie przetrwały, pozdychały i zostały tylko lantau island :/ Moje inne zainteresowania to : lotnictwo, terrarystyka, fotografia, i wiele innych słabszych.. Co do terrarystyki to głównie owady, na nic innego nie mam pozwolenia żeby trzymać w domu x) już ok. 9 gatunków modliszek przeszło mi przez ręce od roku, + 15 straszyków diabelskich, mam też kraba tęczowego i niedługo 100l krewetkarium Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez adamoon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rockelon Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam! Też się tu nie przedstawiłem, więc teraz to nadrobię Na imię mi Borys, pochodzę z niewielkiej miejscowości niedaleko Szczecina. Interesuję się muzyką. Nie tylko słychać jej ale i ją tworzyć. Gram na gitarze elektrycznej i klasycznej. Także tworzę obrazy(oczywiście dla siebie lub czaaaasem dla znajomych jak wymuszą ). Bardzo lubię to robić ponieważ to mnie tak w pewnym sensie odpręża i mogę uwolnić się od myśli których chcę się pozbyć. Zaciekawiłem się gadami gdy chodziłem jeszcze do "pierwszych" klas szkoły podstawowej, gdy pierwsze jaszczurki nabyłem dopiero na początku ubiegłego roku... Niestety już ich nie posiadam. Gdy zakupiłem gekony zacząłem przygodę z roślinkami mięsożernymi... W chwili obecnej mam kilkanaście rosiczek, kilka muchołówek, dzbanka, kapturnice i tłustosza ...(jestem w trakcie poszukiwania cephalotusa i dzbanka bicalcarata ). To chyba na tyle Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAzir Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Witam Jestem Mariusz mieszkam w małej miejscowości Kołbiel pod Otwockiem interesuje się wszystkim i niczym Można powiedzieć że jestem młodym hodowcą bo dopiero zaczynam choć swoje pierwsze roślinki miałem już ponad 3 lata temu ale niestety zaniedbałem je z braku czasu .Obecnie tego czasu posiadam o wiele więcej wiec postanowiłem odnowić moje zainteresowania roślinami owadożernymi . Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Witamy wszystkich serdecznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 No to czas i na mnie ... dla niektórych znana dla pozostałych niekoniecznie. Podobnie jak niektórzy po dłuższej 'sjeście' nadszedł czas powrotu. Jestem Kaya (kay), na co dzień bytuje w Poznaniu. Pokrótce, pałająca miłość do cynamonu, czekolady arbuzowej, muzyki soulowej vinyli, nietuzinkowości i bez wątpienia owadożerów. w i t a m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi